Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 07.09.2016.
20:36
blic.rs A

Trka za predsednika: Ko će biti Vučićev "džoker"?

Tomislav Nikolić ili Vladimir Kostić, Nikola Selaković ili Saša Janković, Zorana Mihajlović ili Vladimir Pavićević. Ko ima najveće šanse na predsedničkim izborima?

Tanjug
Ništa dok vođa ne odobri: Aleksandar Vučić

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić krenuće u ozbiljniju kampanju narednih nedelja. Jasno je da mu je za reizbor neophodna podrška lidera SNS Aleksandra Vučića, ali ona još ne stiže. U trku za predsedničku fotelju rado bi se uključila ministarka Zorana Mihajlović, ali tek ona nema šanse bez Vučića, jer ni u stranci nema nikakvu podršku.

Nikola Selaković neočekivao je i misteriozno sklonjen iz Vlade pa se sve češće šuška da je možda upravo on Vučićev džoker.

Kako "Blic" saznaje, lideri opozicije vode intenzivne razgovore o zajedničkom predsedničkom kandidatu, ali će se o imenima razgovarati tek kroz nekoliko nedelja. Tako je aktuelni lider DS Bojan Pajtić razgovarao na temu zajedničkog predsedničkog kandidata sa Borisom Tadićem i Dušanom Petrovićem.

- Videli smo se i razgovarali o predsedničkim izborima, o tome šta bi bilo najbolje i da li je moguće da se napravi neki zajednički pristup - rekao je za taj list Dušan Petrović, potpredsednik ZZS, a njegove reči potvrdio je i Pajtić koji misli da bi idealno bilo da zajednički kandidat bude nestranačka ličnost.

U razgovore o zajedničkom kandidatu uključeni su i Zoran Živković i Saša Radulović. Planovi se donekle menjaju ukoliko na izborima u DS bude izabran Dragan Šutanovac. U tom slučaju na megdan naprednjačkom kandidatu opozicija može jedinstveno, ali će kandidat morati da bude iz DS.

Ombudsman Saša Janković uživa poštovanje proevropskog dela opozicije i najčešće se pominje kao zajednički kandidat, a sve češće se pominju i bivši poslanik Vladimir Pavićević i predsednik SANU Vladimir Kostić.

Četiri kandidata do sada

Dok naprednjaci i proevropski orijentisana opozicija još razmišljaju o formatu nastupa, ali i imenima, kandidaturu za predsedničke izbore najavili su lider socijalista Ivica Dačić, predsednik radikala Vojislav Šešelj, lider SDPS Rasim Ljajić. Poslednji je to učinio prvi čovek Dveri Boško Obradović. Savetnica Tomislava Nikolića Stanislava Pak Stanković izjavila je ranije da je "Nikolić jedini ozbiljan kandidat za predsednika Srbije".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.09.2016. 02:05
вУЧКић је арнаутски полутан од оца Фахри Муслиуа који и данас живи у Београду и има пензију од стотинак хиљада динара. Који то новинар Танјуга, и уопште новинар,има толику пензију? Ангелина вУЧКић је такође била новинар Танјуга у Приштини где је ванбрачно живела са Фахри Муслијом и када је зат*руднела,(гле удбашког чуда) напрасно се преселила у Београд. Па гле још већег(поново удбашког) чуда,запослила се у америчкој амбасади. Али ту још није крај чудима. Појављује се несрећни Анђелко Вучић,право из ковнице новца(праве,оне из Пионирске на Топчидеру),кога телепортују годину и по дана у назад и постаје "татко". Да Ханс Кристијан Андерсен није умро,службе доказују тиме да када је млађани вУЧКић довољно порастао,одлази у Лондон где вредно ради у гвожђарској радњи за читавих 7-8 фунти дневно(не по сату) где стиче "иницијалне" радне навике и после тога постаје најбољи студент Правног факултета у Београду. Бајка се ту не завршава. А Србија има тужан крај.
Četvrtak 08.09.2016. 01:11
lideri atlantističke opozicije jednoglasno su naglašavali potrebu da se nađe jedan, i to dobar, kandidat. Boris Tadić je, pre par dana, istakao da će „pozvati stranke demokratske i evropske orijentacije da se ujedine u nalaženju zajedničkog predsedničkog kandidata“. Sve ukazuje na to da se sprema scenario po kome će zajednički kandidat atlantističke opozicije za predsednika Srbije biti Saša Janković. „On je kandidat SAD i EU“, čujem sa više strana, „i jamačno u prvom krugu, sa podrškom DS, SDS, LDP i DjB, ima 20% glasova“. To je sasvim dovoljno za ulazak u drugi krug. Ako pak Janković u drugom krugu protiv sebe bude imao slabog Tomislava Nikolića, a uz svesrdnu pomoć SAD i EU, Janković, najverovatnije, pobeđuje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online