Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 13.08.2016.
04:08
J. L. Petković - Vesti A

Sudar istine i laži

Tik pored "Necenzurisanih laži" u sredu je osvanula "Cenzurisana istina" - ulična izložba, odgovor Levice Srbije i njenog lidera Borka Stefnovića na projekat Srpske napredne stranke nedeljama izložen u beogradskoj galeriji Progres.

V. Sekulić
Tekst potpisa

- Hteli smo da građane Srbije podsetimo na laži i obmane ovog režima, napravimo kontraizložbu koja na sažet i upečatljiv način podseća na neke od najprepoznatljivojih neispunjenih obećanja i obmana režima: nezaposlenost, propadanje životnog standarda, afere Savamala i pad helikoptera - kaže za "Vesti" Borko Stefanović.

Odgovor Levice je završio kraj naprednjaka jer veliki broj galerija i kafića, kako tvrde, u strahu od reakcije vlasti, nije smeo da im ustupi prostor, pa su se odlučili da izlože "pored agresivne propagandne postavke Vučićeve stranke".

Obe postavke su sastavljene od tekstova u novinama, te je pitanje može li se govoriti o slobodi medija kad i vlast i opozicija na ovaj način koriste rad novinara.

- Ne može jer se tako pravi meta od novinara. Prikazuju se kao neprijatelji države, a samo rade svoj posao u potrazi za istinom, najvećim neprijateljem naprednjaka. Plaše se jer znaju da u svetu Vučićevog ekspozea svi žive lepo, dok u realnom svetu žive jako loše i u strahu da ne uzgube posao. Oni koji nisu u SNS-u ne mogu da nađu posao. Šta onda da rade kada građani Srbije prestanu da veruju Pinku i "Informeru", i počnu da veruju praznom frižideru i novčaniku?
Prolaznicima u Knez Mihailovoj ulici izložba Levice je zapala za oko. Prilaze, zagledaju, ne pitaju puno. Stefanović ističe da su za jedan dan imali više postetilaca nego naprednjaci u Progresu. Od SNS-a ih deli samo staklo, ali "komšije" nisu došle da ih pozdrave.

- Nisu izašli da pogledaju, ali sam video da su zvali da jave da smo tu - dodaje lider Levice.

Izložba će biti na istom mestu do 14. avgusta, a nakon toga će širom Srbije u stopu pratiti Vučićeve "Necenzurisane laži".

Što kraće traju, manja agonija

- Sada kada je Vučić sastavio vladu, siguran sam da će početi da razmišlja o njenoj rekonstrukciji, a onda o predsedničkim izborima, a onda o izborima za predsednika svemira, jer ništa nije malo za njega. On je čovek sa misijom, a to što je narod gladan i nezaposlen njega ne dotiče. Poželeo bih da mu vlast traje što kraće jer će agonija onih koji dođu posle biti manja - rekao je Stefanović.



 

POVEZANE VESTI

Subota 13.08.2016. 04:51
Стефановићу а зашто си ти почео потписивање Бриселског споразума.Зашто је твоја бивша странка ДС довела америчку демократију у србију.Зашто ти желиш србију у фашиистичку ЕУ .Зашто си окренуо леђа Русији.Стефановићу па сви сте ви непријатељи Србије и Срба .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online