Subota 13.08.2016.
04:08
J. L. Petković - Vesti

Sudar istine i laži

V. Sekulić
Tekst potpisa

- Hteli smo da građane Srbije podsetimo na laži i obmane ovog režima, napravimo kontraizložbu koja na sažet i upečatljiv način podseća na neke od najprepoznatljivojih neispunjenih obećanja i obmana režima: nezaposlenost, propadanje životnog standarda, afere Savamala i pad helikoptera - kaže za "Vesti" Borko Stefanović.

Odgovor Levice je završio kraj naprednjaka jer veliki broj galerija i kafića, kako tvrde, u strahu od reakcije vlasti, nije smeo da im ustupi prostor, pa su se odlučili da izlože "pored agresivne propagandne postavke Vučićeve stranke".

Obe postavke su sastavljene od tekstova u novinama, te je pitanje može li se govoriti o slobodi medija kad i vlast i opozicija na ovaj način koriste rad novinara.

- Ne može jer se tako pravi meta od novinara. Prikazuju se kao neprijatelji države, a samo rade svoj posao u potrazi za istinom, najvećim neprijateljem naprednjaka. Plaše se jer znaju da u svetu Vučićevog ekspozea svi žive lepo, dok u realnom svetu žive jako loše i u strahu da ne uzgube posao. Oni koji nisu u SNS-u ne mogu da nađu posao. Šta onda da rade kada građani Srbije prestanu da veruju Pinku i "Informeru", i počnu da veruju praznom frižideru i novčaniku?
Prolaznicima u Knez Mihailovoj ulici izložba Levice je zapala za oko. Prilaze, zagledaju, ne pitaju puno. Stefanović ističe da su za jedan dan imali više postetilaca nego naprednjaci u Progresu. Od SNS-a ih deli samo staklo, ali "komšije" nisu došle da ih pozdrave.

- Nisu izašli da pogledaju, ali sam video da su zvali da jave da smo tu - dodaje lider Levice.

Izložba će biti na istom mestu do 14. avgusta, a nakon toga će širom Srbije u stopu pratiti Vučićeve "Necenzurisane laži".

Što kraće traju, manja agonija

- Sada kada je Vučić sastavio vladu, siguran sam da će početi da razmišlja o njenoj rekonstrukciji, a onda o predsedničkim izborima, a onda o izborima za predsednika svemira, jer ništa nije malo za njega. On je čovek sa misijom, a to što je narod gladan i nezaposlen njega ne dotiče. Poželeo bih da mu vlast traje što kraće jer će agonija onih koji dođu posle biti manja - rekao je Stefanović.



 

2024 © - Vesti online