Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.08.2016.
09:44
Vestionline. Alo.rs A

Vučić drži Palmu i Dačića na tihoj vatri

Srbija će prema najavama mandatara i lidera SNS-a Aleksandra Vučića sledeće nedelje dobiti novu vladu, a imena ministara, kao i broj resora koje će dobiti Socijalistička partija Srbije, saznaće se u ponedeljak nakon sednica Glavnog odbora socijalista i naprednjaka, saznaje "Alo!".

Tanjug
Još čekaju poziv: Ivica Dačić i Dragan Marković Palma

Kako saznaje list, sednice GO Srpske napredne stranke i SPS-a biće održane u prvim danima naredne nedelje, a uslediće predlog mandatara Aleksandra Vučića Skupštini Srbije da se u roku od 24 sata zakaže sednica na kojoj će on izneti svoj ekspoze i predložiti ministre.

- Ulazi se u završnu fazu, trebalo bi uskoro očekivati održavanje sednica GO SNS-a i SPS-a na kojima će se ozvaničiti ponovna saradnja dve stranke i podeliti resori - naveo je izvor iz Vlade Srbije.

Član Predsedništva SPS-a Novica Tončev kaže za “Alo!” da je najvažnije da socijalisti sačuvaju obraz.

- Verujem da ćemo u ponedeljak definisati konačnu platformu za ulazak u Vladu. Ja ću izneti svoje mišljenje pre nego što podržim Dačićev predlog da SPS bude deo Vlade Srbije. Važno je da sačuvamo obraz, da ne budemo otirač za cipele i da ne izneverimo svoje glasače, a funkciju u izvršnoj vlasti ne tražim za sebe niti bih je prihvatio - rekao je on.

Da još nije sve gotovo, ali da se posao bliži kraju, potvrđuje za “Alo!” Dragan Marković Palma, jedan od lidera koalicije SPS-JS.

- Još Dačić i ja nismo dobili poziv za razgovore od Aleksandra Vučića, ali očekujemo da će se sve to vrlo brzo završiti. Ono što je sigurno je da će u ponedeljak biti održana sednica vrha SPS-a na kojoj ću i ja biti prisutan i tada ćemo sve znati, koliko resora dobija naša koalicija i ko će je predstavljati u Vučićevom kabinetu - kaže lider Jedinstvene Srbije..

On dodaje da još nikakvog zvaničnog razgovora, osim onog u Skupštini Srbije između SNS-a i koalicije SPS-JS, nije bilo i da su sve ostalo medijska nagađanja.

U SPS-u nam je potvrđeno da je za ponedeljak zakazana sednica GO na kojoj će lider Ivica Dačić funkcionerima stranke izneti ponudu premijera Srbije i ukoliko je socijalisti prihvate, odmah će se odlučivati i o imenima ministara.

- Još nije poznato da li će osim spoljnih poslova i energetike socijalisti od Vučića dobiti i treći resor, ali ukoliko im premijer poveri zdravstvo ili prosvetu, osim Ivice Dačića i Aleksandra Antića, realno je očekivati povratak Slavice Đukić Dejanović u ministarsku fotelju - rekao je sagovornik lista "Alo" iz vrha SPS-a.

- Još se ne zna kada će biti održana sednica GO i Predsedništva SPS-a. Svi čekamo odluku mandatara i tokom sledeće nedelje, kao što je i sam Aleksandar Vučić rekao, možemo očekivati formiranje Vlade Srbije - rekao je sagovornik iz SNS-a.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.08.2016. 16:33
Jel naslov neki novi recept za cvarke??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online