Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.08.2016.
20:20
D. Dekić - Vesti A

Vučić ne može bez Dačića

Vlada koju Srbija čeka još od proleća, prema najavama mandatara Aleksandra Vučića, biće formirana oko 10. avgusta, a sudeći prema onome što je Vučić poručio naciji, i ovu treću od dolaska na vlast, formiraće sa socijalistima.

N. Đurović
Utabanim stazama koalicije: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

- Dobio sam odobrenje od Predsedništva SNS da počnem pregovore sa predstavnicima SPS-a, odnosno sa Ivicom Dačićem. Oni su ti koji odlučuju o onima koji bi želeli da budu deo vlade - kazao je Vučić.

Tako je potvrdio i da Dačić neće u opoziciju kako se spekulisalo i pre i posle izbora, kada su naprednjački ministri Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović osipali paljbu po lideru SPS-a. Dačić je sve to stoički podnosio, a od noći izbora, kada je čestitao Vučiću pobedu, i pored disonantnih tonova unutar stranke, nije krio da želi i dalje da bude deo vlasti.

Pritom nije propustio da primeti da Vučić kao i posle izbora 2014. godine ima većinu i bez njega, ali je napominjao i da se nada da će vlast u Srbiji u kontinuitetu i istom koalicionom kapacitetu sprovoditi reforme.

Upućeni tvrde da su i Rusi i Amerikanci sugerisali ostanak SPS-a u vlasti Vučića ponajviše okrenutog ka Berlinu, a spekuliše se i da je Moskva tražila da ministarstvo energetike ostane Dačićevoj stranci.

Međutim, prema saznanjima "Vesti" presudio je Dačićev kapacitet u lokalu, prvenstveno u većim gradovima i beogradskim opštinama.

- Kakve međunarodne zavere, još početkom juna se znalo da SPS ulazi u vlast, jer su, na primer, još tada dvojica SPS-ovih odbornika dobila instrukcije da se priklone naprednjacima - ističe naš izvor. Kao potvrdu svojih navoda da je savez rezultat lokalnih dilova SNS-a i SPS-a, ističe činjenicu da je 20. juna vlast u Vojvodini formirana sa socijalistima, iako je SNS imao većinu sa Savezom vojvođanskih Mađara.

Slavica se vraća, Kori odlazi?

Ivica Dačić, prema saznanjima "Vesti", želi i dalje da vodi diplomatiju, a SPS-u bi umesto resora poljoprivrede moglo da pripadne zdravstvo koje bi ponovo bilo povereno Slavici Đukić-Dejanović. Mediji spekulišu da u novoj vladi ostaju ministri saobraćaja Zorana Mihajlović, rada Aleksandar Vulin i pravde Nikola Selaković, a da odlazi Kori Udovički. Njen resor se deli, pa navodno bivši ministar odbrane Bratislav Gašić preuzima lokalnu upravu, dok se pravdi pripaja državna uprava.




 

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2016. 20:41
22:00h Dacicu zvoni mobilni. N.N.: Vulin se vratio. DACIC: Sra*je! Sra*jeeeeeeeeee! Ko je Vulin? N.N.: Onaj klempavi... DACIC: Onaj sto nam je smetao na pregovorima? N.N.: Da... DACIC: U je*ote... ko ga je vratio? N.N.: Vucic. DACIC: Aca? Sta mu bi? N.N.: Kaze, trazili Srbi sa Kosova da vrati Vulina... DACIC: Otkud sad Srbi na Kosovu? Zar to nismo resili? N.N.: Ne znam... sta da radimo? DACIC: Hm... Nista. Kao i do sada. Ponasamo se kao da taj.... N.N.: Vulin? DACIC: Da. Vulin. Kao da ne postoji... N.N.: Ali postoji... DACIC: Ma, da... a Kosovo je Srbija... ajde, molim te... 22:09h Vucicu zvoni mobilni. Dacic: Aco... Vucic: Ko je? Dacic: Ivica... Vucic: Ko? Dacic: Dacic, je*em te! Vucic: A... sto sam te zvao? Dacic: Ma, ja sam tebe zvao! Vucic: Aha... kazi... Dacic: Vulin se vratio! Vucic: Ko je to? Dacic: Vulin, bre! Onaj klempavi... Vucic: Onaj sto nas je ometao na pregovorima? Dacic: Ma, da... Vucic: Koji idiot bi njega vratio? Dacic: Kazu da si ti... Vucic: Idiot? Dacic: Ne, bre, nego da si ga ti vratio! Vucic: Hm... ne znam... ciji je on covek? Dacic: Ne znam... svi ga se odricu... Vucic: Sta predlazes? Dacic: Pravimo se blesavi... Vucic: Super. Hoces jedan Hamer? Dacic: Necu... to trosi mnogo... Vucic: Da... u pravu si... cekaj... sto sam te zvao... Dacic: Ma ja sam tebe zvao, je*em te! Vucic: Aha... ajde onda... Dacic: Ajde... 22:20h Vucicu zvoni mobilni. VULIN: Ja sam. VUCIC: Koga sam zvao? VULIN: Ja sam zvao. VUCIC: Aha... jesi cuo da se vratila ona budala? VULIN: Koja? VUCIC: Onaj klempavi... VULIN: Koji? VUCIC: Onaj... je*em ga... kako se zove... VULIN: Aleksandar? VUCIC: Ne, ja sam Aleksandar! VULIN: Vulin? VUCIC: Ne, Vucic... VULIN: Ja sam Vulin. VUCIC: Koji? VULIN: Aleksandar. VUCIC: Da? VULIN: Pa... ja samo htedoh da se zahvalim... VUCIC: Sto? VULIN: Pa sto ste me vratili... VUCIC: Kazu da sam vratio nekog klempavog... VULIN: Pa, da. Ja sam... klempav. VUCIC: Koga sam ja zvao? VULIN: Ja sam zvao. VUCIC: Hoces Hamer? VULIN: Ne bih... VUCIC: Pa, da... to trosi... VULIN: Eto, da vas ne davim... VUCIC: Ok.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online