Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 25.07.2016.
19:51
Tanjug, Vestionline A

"Ovo je super - sad znate šta sam morao da prođem zbog Miškovića"

Lider SNS i predsednik tehničke vlade Aleksandar Vučić obišao je u ponedeljak izložbu "Necenzurisane laži", koju je pripremila pres služba SNS sa idejom da javnosti predoči negativne medijske sadržaje o aktuelnoj vlasti, objavljene u prethodne dve godine.

Lider SNS i predsednik tehničke vlade rekao je da nije video nijedan ozbiljan kritički argument, da je jasno da su optužbe o cenzuri i diktaturi besmislene, te poručio da se u Srbiji mora graditi kritička javnost.

Vučić kao prostitutka

- Iza svega ovoga je strah o daljem gubljenju privilegija. Ovo je super, da ljudi vide šta treba da prođete ako se suprotstavite Miškoviću i kojekakvim planovima - rekao je Vučić novinarima u galeriji Progres.

On je rekao da je srećan, jer izložba odslikava demokratski duh srpskog društva:

- Srećan sam što je Srbija takva da svako može slobodno da govori...Samo da ne izigravaju žrtve - rekao je Vučić, osvrnuvši se na karikature na kojima je predstavljen kao Džihadi Džon, Hitler ili prostitutka.

Tanjug
Izložba o cenzuri u Srbiji

Ozbiljan samo zbog porodice

Prema njegovim rečima, jasno je da su autori izloženih tekstova, u političkom smislu, radili ne kao kritičari i ne kao neko ko je tebalo da upozori javnost na loše rezultate vlade, budući da nije moguće videti nijedan ozbiljan argument protiv njega i politike vlade.

Naveo je da mu nije prijalo jedino kad je čitao o svojoj porodici i o lažima koje su mediji izneli o njegovom ocu, bratu i sinu.

Čista demokratija

Vučić je rekao i da ne shvata zašto je napravljena histerija, jer na izložbi nema ničega osim kritika na njegov račun i na račun njegove stranke.

- Zašto su se tako postideli svojih reči i svojih slika - upitao je Vučić i odbacio kritike da je izložba napad na demokratiju i fašizam.

- Ovde nema falsifikata i komentara, samo smo pokazali ššta rade... šta je tu nedemokratično - zapitao je Vučić.

On je rekao da je za njega jedino važno da njegova stranka i pristalice izbegnu da reaguju sa ličnom i političkom mržnjom prema političkim protivnicima i da bi se stideo toga. Izložba je, naveo je organizator, izbor 2.523 primera od ukupno 6.732 negativna medijska sadržaja u poslednje dve godine objavljena o Aleksandru Vučiću i SNS.

Između ostalog, na izložbi su prikazani isečci iz novinskih članaka, citati iz novina, kao i sa društvene mreže "Tviter".

Izložba, koja je izazvala mnoge komentare u javnosti, otvorena je 18. jula u galeriji Progres u Beogradu, a od septembra bi trebalo da bude predstavljena građanima u unutrašnjosti Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.07.2016. 20:06
У Србији је забрањено право на рад.Србија је Логор смрти.Никакав посао,никакав људски род,никаква производња се не исплати у Србији.Све,све,послује у минусу и са губитком.Плаћамо најскупље камате на свету,имамо највеће порезе,намете на свету.Прозводња не постоји,а извоз је најстрожије забрањен.
Ponedeljak 25.07.2016. 20:10
Sto reci. Bijedno , zalosno narcisoidno..... Mislim na "mandatara" naravno.
Ponedeljak 25.07.2016. 21:03
Koliko jadnog i nemoćnog bijesa su pokazali NATO sluge. Samo neka bjesn. Bravo Vučiću.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online