Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.06.2016.
00:10
Vesti A

U Srbiji vrebaju lažne šlep-službe!

Auto-moto savez Nemačke (ADAC), najveći evropski automobilski klub, koji broji 20.000.000 članova, upozorio je sve članove na svojoj zvaničnoj stranici da ih kroz Srbiju vrebaju lažne šlep-službe koje se predstavljaju kao njihovi partneri. Zbog toga ADAC u sledećoj fazi preporučuje izbegavanje Koridora 10.

A. Čukić
Partneri ADAC-a: Za pomoć ovlašćen samo AMSS

Naime, prevaranti se predstavljaju kao saradnici ADAC-a i pokušavaju da od žrtava nezgoda na putu izvuku novac. Kako je navedeno u saopštenju, u slučaju nezgode na putu, posebno bi trebalo da budu obazrivi turisti u Mađarskoj i Srbiji.

ADAC samo u severnoj Italiji i na hrvatskom poluostrvu Istra ima angažovana svoja vozila i svoje osoblje s obeležjem ADAC kluba.

Vozila prevaranata su uglavnom markantno žuta i imaju čak ispisan i ADAC logo, dok se vozači predstavljaju kao "Zlatni anđeli". Zbog toga prevara na prvi pogled nije uočljiva. Međutim, vozači bi trebalo da budu skeptični, ako pomoć u inostranstvu - osim u Severnoj Italiji i Hrvatskoj - usledi s prividno pravim ADAC vozilom, a ne sa ugovornim partnerom. Napominje se da je jedini zvanični partner ADAC-a u Srbiji Auto-moto savez Srbije.

AMSS: Uklonićemo prevarante!

U cilju zaštite, ne samo onih koji su članovi, već i svih motorizovanih građana iz Srbije i inostranstva, Auto-moto savez Srbije čini veliki napor da suzbije lažno predstavljanje pojedinaca koji nude pomoć na putu. Sprovedena je opsežna akcija uklanjanja lažnih šlep-službi uz podršku pravosudnih organa i upućen javni poziv MUP-u, Putevima Srbije i Poreskoj upravi da se uključe u problem suzbijanja prevaranata. AMSS upozorava da bi ukoliko vozači iz Nemačke i drugih zapadnih zemlja prihvate preporuku o izbegavanju putovanja kroz Srbiji, našoj zemlji bila pričinjena šteta u stotinama miliona evra.

Vozačima se savetuje da u slučaju nezgode prvo pozovu broj +49 89 22 22 22 za pomoć u inostranstvu. Nadležna stanica za hitne pozive u inostranstvu angažovaće tada lokalnog partnera ili šlep-službu. Vozač šlep-službe koji je dobio nalog uvek zna ime i članski broj osobe koja traži pomoć i na taj način može da se identifikuje kao vršilac usluge ADAC-a.

Vozači bi posebno trebalo da budu oprezni ako se neposredno posle nezgode zaustavi šlep-vozilo i ponudi pomoć. U takvom slučaju preporuka je da se nastala šteta/kvar prvo prijavi stanici za pomoć u inostranstvu i da se sačekaju dalje instrukcije.

Ukoliko nije moguće ostvariti telefonsku vezu s ADAC-om putem mobilnog telefona preporuka je da svoje vozilo zaključate i da se udaljite od njega nekoliko metara. Prevaranti u svoja vozila za šlepovanje često ugrađuju elektronske ometače, koji prekidaju telefonsku mrežu - navedeno je u saopštenju ADAC-a.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online