Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 19.06.2016.
11:16
B. Živančević - Vesti A

Može nam se, tu su nam Kinezi!

U petak nam, konačno, u posetu dođe državnik svetskog ranga, ponosan i pristojan, čovek iza koga stoji najmanje 1,3 milijarde ljudi i čija je zemlja prijatelj naše zemlje i našeg naroda. Konačno ugledasmo lice stvarnog prijatelja, za razliku od omraženih faca bivših funkcionera NATO, političara SAD i EU, koji nam već godinama dolaze i za koje nam aktuelna ali i vlast pre nje, životom garantuju da su nam najbolji drugari na svetu.

Tanjug
Radosno dočekasmo uvaženog gosta...

Dočekasmo predsednika Kine kako i priliči tako važnom državniku koji nam u goste dolazi posle 30 godina, ne obrukasmo se ni malo. Čim je ušao u naš vazdušni prostor, u susret mu doleteše tri "miga" Vojske Srbije i dopratiše ga sve do "Tesle", a tamo sve po redu: so i pogača, svečani doček uz crveni tepih i deca u srpskim nošnjama, sa srpskim i kineskim zastavama. I dok je primao buket iz ruku mališana kineski predsednik mu je rekao: Hvala tebi.

A onda je, par sati kasnije, poslao poruku i brojnim svetskim silama, pre svega članicama NATO, koje poslednjih godina ne gledaju blagonaklono na Kinu i njen ekonomski rast posebno od kada su kupili većinu američkog spoljnog duga i počeli da kupuju velike nemačke firme.

Naime, predsednik Kine je, posle razgovora sa srpskim domaćinom, položio venac na Spomenik nastradalim službenicima ambasade Kine u NATO bombardovanju 1999. godine. Nismo zaboravili, ni posle 17 godina, indirektno im je stavio do znanja komandant najmoćnije vojske na svetu.

Istim tim činom, predsednik Kine je poslao i poruku svojim srpskim domaćinima, koji ne smeju ni da pomisle na NATO bombardovanje pred svojim zapadnim mentorima, a kamoli da na njega podsete. O zahtevu za isplatu odštete za sve što su njihovi veliki NATO prijatelji uništili dok su nam bombama zemlju prekopavali, ni abera.

Ali im zato slepo veruju kada ih isti ti ubeđuju da će nam biti bolje ako nastavimo sa njima da se pajtamo i ako uđemo u EU i NATO, te počnemo i mi da sipamo bombe po nečijim glavama tamo negde u Siriji, Iraku, Avganistanu i ko zna gde još.

Kineskom predsedniku svaka čast, može mu se, jak je. Ali ni mi ne bi trebalo da budemo baš ovolike pi*ke, ako za prijatelje imamo Kineze. A ni Rusi nisu daleko.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.06.2016. 16:23
da, baš veliki prijatelj koji je mislio da dolazi u posetu jugoslaviji.
Nedelja 19.06.2016. 11:42
Све је то лепо, али нам јавни дуг и даље расте а динар све слабији.
Nedelja 19.06.2016. 17:17
da, naš veliki prijatelj, samo što će biti jako razočaran kad sazna ds je došao u srbiju, a ne u jugoslaviju. inače, oni vole valtera koji brani sarajevo, a ne beograd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online