Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 18.06.2016.
12:36
Tanjug A

"Srbija ne traži pomoć, već ruku prijateljstva"

Kineski predsednik poručio je u Beogradu da je Srbija za Kinu iskren prijatelj i pouzdan partner. On je u obraćanju medijima u Palati Srbija u Beogradu rekao da su odnosi dve zemlje u usponu, da neprekidno rastu i da se produbljuju.

Tanjug
Čvrsto prijateljstvo: Si Đinping i Tomislav Nikolić

- Postoji istorijska potvrda ovih odnosa. Kina želi da nastavi da produbljuje prijateljske odnose sa Srbijom i da dve zemlje nastave da budu pouzdani partneri - rekao je Si.

On je naveo da je veoma srećan što je poseta Srbiji protekla u lepoj organizaciji i prijemu sa srpske strane.

- Ovo je jedan korak u produbljivanju odnosa između dve zemlje i želim da izrazim najdublje poštovanje - rekao je Si.

Đinping je naveo da je srpska istorija i kultura duga i da sve to na narod Kine ostavlja veoma dubok utisak.

Srpski predsednik Tomislav Nikolić je istakao da je uveren da će od danas budućnost Srbije izgledati potpuno drugačije.

On je u obraćanju medijima rekao da Srbija ima veliku čast i zadovoljstvo da posle više od tri decenije ugosti predsednika Kine, velikog prijatelja Srbije i poštovaoca našeg naroda, Si Đinpinga.

- Nikada neću zaboraviti reči kojima mi se obratio prilikom moje prve zvanične posete Kini. Predsednik Si je tada rekao: "Vi ste dali ogroman doprinos produbljivanju prijateljstva dve zemlje i sada je vreme da naši odnosi dostignu još jedan novi nivo. Srbija je naš važan i iskren partner u Centralnoj i Istročnoj Evropi. Naše dve zemlje su različite, ali su nam narodi bliski, mi smo mnogo toga naučili od vas" - rekao je Nikolić.

Podsetio je da je tada rekao šta je suština na kojoj gradimo odnose sa prijateljskom Kinom i da Srbija ne traži pomoć, već ruku prijateljstva, kako bi prevazišla teškoće u kojima se nalazi već dugi niz godina.

POVEZANE VESTI

Subota 18.06.2016. 12:55
Srbija može dobro da prođe u odnosima sa Kinom samo ako se bude držala dogovorenog bez pokušaja bilo kakvih prevara . U pregovorima je "sve dozvoljeno" a kada se potpiše ugovor onda više nema nazad . Ono što je najveći problem Srbije je to što je Srbija potpuno OKUPIRANA državai što Srbijom vladaju ološi i marionete . Mislim da će EU zlikovci gde god budu u prilici minirati svaki sporazum sa Kinom . Voleo bih da nisam u pravu ali ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online