Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.06.2016.
22:26
V. Jovanović - Vestionline A

Nesrećan odgovor Dveri za Vesti-online: Finansirani smo po zakonu, računi su nam blokirani

U našu redakciju stigao je odgovor Srpskog pokreta Dveri na tekst objavljen na našem portalu u utorak, 14. juna, pod naslovom - Dokazano: Naprednjaci "kupili" najviše glasova na izborima! Da, čudno je da se Dveri osećaju prozvane zbog prozivke naprednjaka, ali u jednom delu teksta urednik portala Vojin Jovanović postavio je retoričko pitanje odakle koaliciji Dveri-DSS više od 65 miliona dinara kad ih nije bilo u Skupštini. Iako se zna da se većina stranaka najvećim delom finansira iz budžeta, i da je tako bilo odvajkada, i da tako nije samo u Srbiji, Dveri su osetile potrebu da kažu da deo tog novca stiže - iz budžeta. Pa, hvala im. Na sreću po narod, dobili smo informaciju i koju nismo znali i tražili - a to je da su računi Srpskog pokreta Dveri zbog minule kampanje "u blokadi zbog potraživanja poverioca, a da će biti vraćani DUŽI VREMENSKI PERIOD" od para nesrećnih glasača.

Tanjug
Nemirna savest: Iako ih niko nije prozvao, osetili su potrebu da se brane

Iako nismo optužili Dveri ni za šta, mi ćemo deo odgovora koji je u vezi s postavljenim pitanjem preneti, dok ostale stvari u vezi s drugim medijima i raznim proizvoljnim tumačenjima nećemo pominjati.

Odgovor:

Finansiranje kampanje Dveri-DSS u potpunosti transparentno i po zakonu

...

"Ono što smаtrаmo vаžnijim  je podаtаk o finаnаsirаnju predizborne kаmpаnje koаlicije Dveri-DSS, а koji su dostupni nа sаjtu Agencije zа borbu protiv korupcije. U izveštаju koji smo podneli Agenciji jаsno se vidi dа su troškovi kаmpаnje pokriveni iz jаvnih izvorа, odnosno iz predizbornog budžetа Republike Srbije (31.295.730 dinаrа) i iz donаcijа fizičkih licа (749.800 dinаrа). U istom dokumentu, prikаzаni su i troškovi kаmpаnje, koji iznose oko 65 milionа dinаrа. Jednostаvnom pretrаgom nа sаjtu Nаrodne bаnke Srbije, lаko se dolаzi do podаtkа dа su rаčuni Srpskog pokretа Dveri u blokаdi zbog potrаživаnjа poveriocа, odnosno zbog dugа premа pružаocimа medijskih uslugа tokom kаmpаnje, а koji će biti vrаćаni duži vremenski period iz redovnog finаsirаnjа strаnke, opet iz budžetа", stoji između ostalog u odgovoru Srpskog pokreta Dveri.

Osim što je sada potvrđeno takođe ono što opet svi znamo - da se političke stranke (zakonski, kroz budžet) zadužuju u naše ime i da uvek na kraju mi plaćamo njihov nerad i srozavanje Srbije, meni preostaje samo da na kraju zamolim birače koalicije Dveri-DSS, domaćine i poštovace tradicije da, ako nije problem, izdvoje prilog i plate dug onih za koje su glasali, kako bi onda taj novac iz budžeta umesto za finansiranje političkih partija, na primer, otišao u dobrotvorne svrhe po izboru Dveri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online