Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 03.06.2016.
20:31
Vestionline, b92.net A

Skandal u Skupštini: Mićunović prekinuo sednicu, poslanici ogorčeni

Predsedavajući parlamentom Dragoljub Mićunović prekinuo je konstitutivnu sednicu i njen nastavak najavio za ponedeljak, 6. juna. Nakon toga, u Skupštini su ostali poslanici SNS i SPS i u toku je vanredna sednica koji drži nova potpredsednica naprednjaka Marija Obradović.

Tanjug
Mićunović se umorio, pa poslanike oterao kući

Ona je tada rekla da je reč o najsramotnijem i najbezobraznijem načinu predsedavanja.

Komentarišući predsedavanje Dragoljuba Mićunovića rekla je da se nikada nije dogodilo da neko na taj način zloupotrebljava funkciju, za koju je rekla da je počasna i da nije reč o realnoj moći. 

Mićunović je rekao da je sednica počela u 10 sati, da su na spisku još 33 prijavljena govornika i da, pošto neki od njih mogu da dugo govore po Poslovniku, prekida sednicu, koja će biti nastavljena u ponedeljak. 

Poslanici vladajuće većine su negodovali zbog toga. Jedni kažu da je to sve po pravilima, dok su drugi čak govorili i o "državnom udaru".

Iz njihovih redova se moglo čuti da je prekid sednice "skandal" i "sramota", dok je Maja Gojković izjavila da Dragoljub Mićunović nije imao nikakvu osnovu da prekine sednicu.

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je 24 godina u politici i da nikada konstitutivna sednica nije prekinuta na način kako je to uradio Dragoljub Mićunović, bez konsultacija sa predstavnicima drugih poslaničkih klubova i parlamentarnom većinom.

- Predsedavjaći nije predsednik parlamenta i, uz dužno poštovanje njegovih godina i iskustva, očigledno da ta odluka ima i politički pristup - rekao je Dačić na konferenciji za novinare poslaničkog kluba SPS.

Parlament je ranije tokom dana konstituisan potvrđivanjem 250 mandata, a poslanici su oko 14 sati započeli raspravu o izboru predsednika parlamenta. Za tu funkciju je predložena Maja Gojković.

Na dnevnom redu prve sednice novog saziva parlamenta još je i izbor potpredsednika parlamenta, imenovanje generalnog sekretara i formiranje skupštinskih radnih tela.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2016. 22:01
Rijaliti skupština je počeo . Parovi i Farma su ništa u odnosu šta ćemo gledati u skupštini . Mićunović mi liči na lepog Miću sve je nahranio govvnima i prekinuo zasedanje . Neočekivano ali korisno ...
Petak 03.06.2016. 21:05
I eto,poceo je cirkuz u Skupstini,treba zalapaliti zgradu sa svim lopovima,samo clanovi SRS-a da izadju....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online