Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.06.2016.
15:44
Tanjug A

Rijaliti skupština: Ko će cepati članske karte, a ko je promenio naciju?

Sednicu Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o kandidatu za predsednika već su obeležile brojne polemike, među kojima je i rasprava poslanika SNS Vladimira Đukanovića i DSS Đorđa Vukadinovića o nacionalnosti, lažnom patriotizmu i cepanju članskih karata.

Tanjug
Tek počeli sa radom, a već "zakrvili": Poslanici u skupštini

- Znam da će brzo doći dan kad će cepati članske karte SNS kao što su cepali članske karte JUL-a - rekao je Vukadinović, na šta mu je Đukanović odgovorio:

- Možda, ali nećemo menjati naciju zbog mandata u Skupštini i postajati Vlasi - odgovorio je Vukadinovicu Đukanovic.

Poslanici su tokom rasprave govorili o raznim pitanjima, kao što je "izborna krađa", rušenje u Savamali, o tome kako se ne poštuje dnevni red, a veliki deo sednice se pretvorio u "duele" kao što je i ovaj između poslanika SNS i DSS.

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović više puta je naveo da će se zalagati da se ubuduće apsolutno primenjuje poslovnik i najavio da će sa Majom Gojković razgovarati o tome, iako neće glasati za njen izbor. Radulović je posebno naglasio da se poslanici moraju držati dnevnog reda.

- Deli moralne lekcije, a on se prvi ne drži dnevnog reda i ne priča o Maji Gojković - rekao je Đukanović na Radulovićev predlog.

Zoran Živković iz Nove stranke poručio je poslanicima SNS da treba da treba da shvate da nisu u opoziciji i da nije pristojno da vređaju svoje kolege iz opozicije, dok je strankama opozicije rekao da ne treba da se bave trivijalnostima, kakva je priča o nepristojnim cenama u restoranu.

- Cene jesu nepristojne, ali hajde onda da ne idemo u restoran. Evo ja neću otići u restoran nijednom - rekao je Živković.

Ranije je Radulović govorio na temu niskih cena u skupštinskom restoranu i potrebe da se to menja. Uzavrelu atmosferu pokušao je da "opusti" predsedavajući Dragoljub Mićunović koji je odlučio da se našali.

- Kada su se u Lenjinovom parku deca igrala fudbala, lopta je uletela kroz prozor dok je drug Lenjin stvarao. Onda je drug Lenjin uzeo loptu i rekao da više to ne rade, a komentar je bio:  vidite šta je humanizam, vratio im je loptu, a mogao ih je streljati - rekao je Mićunovic, a onda obrazložio:

- Znam da se niko ne pridržava teme, to je strast borbe. Molim vas da se ne javljate svaki čas za povredu Poslovnika što neko nije u temi, da je trebalo da ga kaznim, izbacim, jer ja to neću da radim...

U njegovu odbranu stala je i kandidatkinja za predsednicu parlamenta Maja Gojković.

- Molim poslanike opozicije da puste predsedavajućeg da vodi sednicu. Kad god pokrenete povredu poslovnika njega maltretirate - rekla je Gojkovic.

Ona je poručila poslanicima da izuče šta znači povreda Poslovnika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2016. 18:11
Vucicevi mladi jurisnivci diskriminisu poslanike opozicije po pitanju nacije,vere i godina....moraju da opravdaju krvavo zaradjene novce(poslanicke plate)......
Ponedeljak 06.06.2016. 15:54
Политичари престаните свађу .Народ Србије је гладан, сиромашан, незапошљен, нема паре за лекове .У србији нема свадбе и рођендани.Бела куга .У србији најмање плате и пензије а динар најслабија валута у свету.Србија све више дужнија.Политичари престаните са свађама и почните да радите за Србију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online