Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.05.2016.
10:48
Blic A

"Razgovaraću sa Vučićem o novoj vladi"

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da se ne nudi Aleksandru Vučiću, da bude deo nove vlade, ali da će razgovarati sa njim ukoliko ga bude pozvao na konsultacije.

Tanjug
Koketiranje sa SNS-om: Čedomir Jovanović

- Naravno da ću razgovarati sa nekim ko je dobio 50 odsto glasova, vrlo ozbiljno, oko onog što svako od nas treba da uradi u okviru posla kojim se bavi. Mi se razlikujemo u odnosu prema Srbiji - rekao je Jovanović u intervjuu listu Blic.

Rekao je da smatra da mu je obaveza je da ojača evropsku orijentaciju Srbije, da konkretizuje novu regionalnu politiku i nađe odgovor na nesporazum Srbije i Hrvatske.

Jovanović smatra da prve stvari koje bi nova vlada trebalo da uradi, jesu da oslobodi društvo straha, da demokratizuje medije i pokaže Evropi da je Srbija ozbiljna, moderna država koja sama rešava svoje probleme.

"Ujedinjeni bi bili jaka opozicija"

Govoreći o opoziciji, kazao je da on LDP-a ne vidi "u koloni" s pokretom Saše Radulovića "Dosta je bilo" koji "nema politiku", niti vidi LDP s Demokratskom strankom (DS), koja je, kako smatra, još jednom donela pogrešnu odluku.

- Mogli smo na izbore da izađemo kao jaka i relevantna lista, koja u kampanji može da izazove Vučića i ne skreće sa sebe pažnju hejtovanjem svega. Kao lista koja bi štitila medije, a ne tražila od njih da se bori za nju - rekao je Jovanović.

On je rekao da nije Aleksandar Vučić napravio tabloide, već DS.

"Oni (DS) su brontosaurus koji pase, a Vučić je ti-reks koji jede meso. Mogli smo iz izbora da izađemo sa 15 odsto i da to bude osnova za dalje integrisanje, umesto toga svako je završio na margini", rekao je Jovanović.

"Tadićeve izjave deo dijagnoze"

Upitan o tome što ga koalicioni partner, Boris Tadić, "proziva" da on - Jovanović i Nenad Čanak moraju da se javno izjasne da li hoće da sarađuju sa Vučićem, lider LDP je kazao da je to neodgovorno, besmisleno i neiskreno.

Kako kaže, nakon toga nije razgovarao s Tadićem, ali smatra da su te izjave "deo dijagnoze, ne politike".

- Prvo treba da pokupimo čaure, pa tek onda da razgovaramo. Nisam bio u koaliciji sa Nikolićem i Vučićem. Ne vidim smisao da LDP svoju šansu traži u tom minskom polju koje ćemo svakog dana postavljati pred Vučića kako bi se on detonirao - smatra Jovanović.

Ocenjujući rezultate izbora, Jovanović je rekao da nije zadovoljan izbornim rezultatom, jer "smo iz izbora izašli kao podeljeno društvo", nesposobno da odgovori na pitanje šta Srbija hoće i kako namerava to da ostvari.

Lider LDP je zaključio da je njegov posao da od LDP napravi jaku građansku stranku koja će biti konkurentna Vučiću i koja će na narednim izborima uraditi ono što nije mogla na ovim.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.05.2016. 11:46
Овај крезави циганин ће нам буде неки министар... ебем те Србијо докле си дошла.
Nedelja 15.05.2016. 12:34
Čekajte za sastav Vlade se pitaju Vučić i Čeda ? A šta radi ONAJ što je u izbornoj noći odredio ko ima cenzus a ko nema ? Gospodo TAJ sastavlja Vladu i ako on kaže da Čeda bude ministar sme li Vučić da kaže NE MOŽE ? U okupitanoj Srbiji po važne odluke ide se u Američku ambasadu .Samo to zapamtite .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online