Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 11.04.2016.
10:12
Vestionline A

Korać: Šešelj bi da ućutka Legiju zbog svoje prošlosti

Svojom izjavom lider SRS Vojislav Šešelje poručio je Miloradu Ulemeku Legiji, koji je morao da zna za njegove bliske odnose sa Spasojevićem, da to ne spominje.

A. Čukić
Smatra da bi trebalo ponoviti saslušanje lidera radikala: Žarko Korać

Ovo je izjavio za "Danas" bivši potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać, povodom stava Vojislava Šešelja da bi Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka trebalo pomilovati ako kažu sve što znaju o ubistvu Zorana Đinđića.

Korać kaže da je ta izjava sračunata na to da se zabašuri njegova uloga u događajima vezanim za ubistvo premijera.

- Šešelj je imao bliske kontakte sa članovima zemunskog klana i o tome su na suđenju svedočili zaštićeni svedoci Dejan Milenković Bagzi i Zoran Vukojević Vuk, koji je potom ubijen na vrlo brutalan način - rekao je Korać.

Prema njegovim rečima, obojica su svedočili da je Šešelj posebno održavao bliske odnose sa Dušanom Spasojevićem, a pominjali su i da su ga oni finansirali.

Korać ističe da Šešelj sve to radi da bi zabašurio svoju ulogu u toj priči i napominje da lider radikala na ovaj način šalje poruku Legiji, koji je morao da zna za njegove bliske odnose sa Spasojevićem, da to slučajno ne spominje.

Ponoviti saslušanje

- Šešelj je poslednja osoba koja uopšte treba da se izjašnjava o Đinđiću, jer je na prvoj konferenciji po povratku iz Haga rekao da je zadovoljan što je on ubijen - kaže Korać i napominje da bi lidera radikala trebalo ponovo saslušati u vezi ubistva Đinđića, ali je ubeđen da to neće biti urađeno, jer niko nije za to zainteresovan.

I advokat Rajko Danilović rekao je da ne postoje pravne prepreke da domaći nadležni državni organi saslušaju Šešelja u vezi sa političkom pozadinom ubistva premijera Đinđića, jer je sada dostupan državnim organima.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije i predsedavajuća na suđenju za ubistvo Đinđića Nata Mesarović rekla je da su Jovanović i Ulemek imali priliku tokom vođenja postupka da kažu sve što znaju. Ona je istakla da izjave političara o ubistvu premijera Đinđića nije komentarisala ni tada kada je to bilo aktuelno, pa neće ni sada.

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.04.2016. 10:25
Кораћ зашто кажеш да је у Сребрници извршен геноцид од стране Срба и зашто желиш да Република Српска нестане и зашто желиш Србију у ЕУ и НАТО : youtube.com/watch?v=ykeaup4i-38
Ponedeljak 11.04.2016. 11:10
Udari junak na junaka, deli Musa na Kraljevic Marka. Udario Korac na Seselja pa preko mrtvog Djindjica peru svoju proslos. Sad Korac prica da se Seselj vidjao sa zemuncima, a zaboravlja kad je svoje istomisljenike u Skupstini Srbije, umesto u sudnici ili crkvi ispovedao o susretima sa zemuncima i surcincima. Zaboravlja Korac da je u Vladi ciji je potpredsednik bio sedelo sijaset ljudi koji su bili bliski i sa jednima i drucima, zemuncima i surcincima, pa je i sam predsednik Vlade ciji je potpredsednik bio vidjan sa ljudima kojih se danas gle te cuda Korac grozi. Goran Katic (novinar) je izjavio u policiji da je 2002.god. vodio Spasojevica kod njega u Batajnicu i da mu je tad Spasojevic dao 15.000 evra za neke izbore, pa da su se vidjali (Spasojevic i Seselj) u nekoj cementari u Zemunu i da je i tad Spasojevic dao neke pare Seselju, Sve je to izjavio Katic u sudu, a prenosi Vladan Dinic u "Svedok"-u. Kontraverzno je sto se Seselj i Korac prepucavaju preko dnevne stampe i informativnih emisija, a ne cine to gde bi i trebali pred policijom i pravosudnim organima. Alikoga to vise interesuje ako nije interesovalo Djindjiceve (lazne) prijatelje koji se i danas kunu u njegovu politiku mada sa njom nemaju nikakve veze.
Ponedeljak 11.04.2016. 13:43
Da vam se istraga nije mnogo približila pa ste "nerevozni". Saznaće se istina vrlo brzo. Neće to moći da spriječe ni USA ni Britanija. A vi ćete tamo gdje je trebalo odavno da budete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online