Ponedeljak 11.04.2016.
10:12
Vestionline

Korać: Šešelj bi da ućutka Legiju zbog svoje prošlosti

A. Čukić
Smatra da bi trebalo ponoviti saslušanje lidera radikala: Žarko Korać

Ovo je izjavio za "Danas" bivši potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać, povodom stava Vojislava Šešelja da bi Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka trebalo pomilovati ako kažu sve što znaju o ubistvu Zorana Đinđića.

Korać kaže da je ta izjava sračunata na to da se zabašuri njegova uloga u događajima vezanim za ubistvo premijera.

- Šešelj je imao bliske kontakte sa članovima zemunskog klana i o tome su na suđenju svedočili zaštićeni svedoci Dejan Milenković Bagzi i Zoran Vukojević Vuk, koji je potom ubijen na vrlo brutalan način - rekao je Korać.

Prema njegovim rečima, obojica su svedočili da je Šešelj posebno održavao bliske odnose sa Dušanom Spasojevićem, a pominjali su i da su ga oni finansirali.

Korać ističe da Šešelj sve to radi da bi zabašurio svoju ulogu u toj priči i napominje da lider radikala na ovaj način šalje poruku Legiji, koji je morao da zna za njegove bliske odnose sa Spasojevićem, da to slučajno ne spominje.

Ponoviti saslušanje

- Šešelj je poslednja osoba koja uopšte treba da se izjašnjava o Đinđiću, jer je na prvoj konferenciji po povratku iz Haga rekao da je zadovoljan što je on ubijen - kaže Korać i napominje da bi lidera radikala trebalo ponovo saslušati u vezi ubistva Đinđića, ali je ubeđen da to neće biti urađeno, jer niko nije za to zainteresovan.

I advokat Rajko Danilović rekao je da ne postoje pravne prepreke da domaći nadležni državni organi saslušaju Šešelja u vezi sa političkom pozadinom ubistva premijera Đinđića, jer je sada dostupan državnim organima.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije i predsedavajuća na suđenju za ubistvo Đinđića Nata Mesarović rekla je da su Jovanović i Ulemek imali priliku tokom vođenja postupka da kažu sve što znaju. Ona je istakla da izjave političara o ubistvu premijera Đinđića nije komentarisala ni tada kada je to bilo aktuelno, pa neće ni sada.

 

2024 © - Vesti online