Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 11.04.2016.
02:12
A. Vučićević - Vesti A

Šešelj bi sad istinu o Đinđiću

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je na nedavno održanoj konferenciji za štampu izjavio da bi država trebalo da pomiluje Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju ukoliko oni kažu sve što znaju o Đinđićevom ubistvu.

Tanjug
Čeda da objasni što je rušio Šilerovu: Vojislav Šešelj

- Nema drugog načina da se istraži ubistvo Đinđića. Čak iako su do guše umešani, država bi s njima mogla da pravi nagodbu da posle ovih godina robije budu pomilovani i amnestirani, pod uslovom da kažu sve što znaju o Đinđićevom ubistvu, ako znaju nešto i o drugim ubistvima. Nikada sami od sebe neće Čović, Jovanović, Mihajlović i drugi progovoriti - izjavio je Šešelj.

On je istakao da nikada nije dokazano da je Zvezdan Jovanović ubio Đinđića, i dodao da je Čeda Jovanović naredio "da se cigla po cigla, kamen po kamen" sruši zgrada u Šilerovoj, koja je bila centar moći zemunskog klana.

Predsednik komisije za ispitivanje obezbeđenja Zorana Đinđića, Žarko Korać smatra izjave Vojislava Šešelja licemernim.

- To je predlog koji insinuira da će prava istina da se otkrije tek kada njih dvojica progovore. Oni su imali prilike na mnogo suđenja da kažu tu takozvanu Šešeljevu istinu. Šta sud misli o odgovornosti Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije vidi se po tome što su dobili maksimalne zatvorske pazne u Srbiji od 40 godina. Sud je dakle svoje rekao - kaže Korać.

On smatra da Šešeljev motiv nije utvrđivanje istine. - On to radi iz straha, da neko od njih ne bi progovorio o njegovim vezama sa "zemuncima". On je imao i posredne i neposredne veze sa njima, a pre svega sa Dušanom Spasojevićem, o čemu su govorili zaštićeni svedoci na suđenju, Bagzi i kasnije ubijeni Vukojević. Eksplicitno su govorili da je Šešelj održavao kontakte sa Spasojevićem i od njega primao novac. Bojim se da Šešelj junačeći se, priča o svom strahu da se ne progovori o njemu - ističe Korać.

Moguće novo saslušanje?

Vojislav Šešelj je bio osumnjičen za saradnju sa Zemunskim klanom, ali postupak nije pokrenut jer ga je "zaštitio" Haški tribunal. Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom predviđa da se postupak pred domaćim sudom prekine do okončanja postupka pred Tribunalom, pa je tako Šešelj prošao bez posledica.
- Sada kada je oslobođen, nema pravnih prepreka da se ispita Šešelj i njegova veza za "zemuncima". Utvrđeno je ko je pucao, ali politička pozadina je i dalje u mraku. Ipak sumnjam da će do tog saslušanja stvarno doći - rekao je Korać.

Korać je podsetio na Šešeljevu izjavu na prvoj konferenciji nakon dolaska iz Haga. - Šešelj je rekao da je bio ponosan i radovao se ubistvu Đinđića, jer je tako srpski narod oslobođen mafijaša i izdajnika. Toliko o njegovom interesovanju za istinu - dodaje Korać.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.04.2016. 08:36
Istraga o ubistvu Đinđića urađena je po instrukcijama DS ološa . Naravno da su Čeda i Beba Popović zaobiđeni od bilo kakve istrage a upravo oni su izveli Đinđića na straljanje .
Ponedeljak 11.04.2016. 15:53
A sto da ne??Izgleda da srpske neprijatelje hvata panika??Samo napred Seki!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online