Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 25.03.2016.
17:14
Vestionline A

FOTO: Ova stranka stvarno može da ugrozi SNS na izborima

Nova stranka na srpskoj sceni je SPN ili "Sarmu probao nisi" (SPN) čiji je lider Ljubiša Preletačević Beli, koji iako nije političar, uspešno sprovodi svoju predizbornu kampanju tako što posećuje štale i fabrike i sklapa ugovore sa nepostojećim stranim investitorima.

facebook.com
Samo još da se kandiduju na izborima

Na ovu ideju došla je grupa momaka iz Mladenovca u cilju da, kako kažu, ismeju i potpuno banalizuju politički sistem opštine u kojoj žive.

Da stvar bude luđa, zaista planiraju da se kandiduju na predstojećim lokalnim izborima, za šta im je potrebno oko 600 potpisa.

Glavni tvorac projekta, novinar Stevan Vlajić, objašnjava za list "Alo!" da su im iskusni političari dali ozbiljan zadatak.

- Teško je karikirati našu političku scenu, jer je sama po sebi dovoljno karikaturalna. Zbog toga je naše svakodnevno preterivanje neophodno da bi uspeli da ih ismejemo. Takva je situacija da ljudi sa strane ne bi mogli da procene da li je Beli neozbiljniji kandidat od onih koje imamo u sadašnjoj ponudi - kaže Vlajić.

Lidera SPN-a Preletačevića tumači Luka Maksimović (25), koji se trudi da u svom liku obuhvati sve negativne osobine srpskih političara koji su vladali u poslednje tri decenije.

- Magistar Ljubiša Preletačević Beli je bahat, potkupljiv, licemeran i neobrazovan iako poseduje vikend-diplomu Fakulteta za industrijski menadžment. Promenio je više partijskih dresova i ideologija, a način na koji se obogatio je nepoznat javnosti. Ipak, Beli je harizmatična ličnost čijim obećanjima veruje veliki broj ljudi, što je direktna aluzija na sve one koji su vladali Srbijom - navodi Vlajić, uveren da opozicija u njima vidi jaku konkurenciju.

- DS se plaši da ćemo im oteti glasove, jer sebe u Mladenovcu vide kao alternativu, a mi smo im glavna konkurencija. Druge opozicione stranke su nam nudile da budemo sa njima u koaliciji, što nam nije cilj - kaže Vlajić za "Alo".

Od Prilepka do Ajkule

Ekipu iz Mladenovca čini desetak momaka, koji kompletiraju satiričnu političku scenografiju:

- Nebojša Prilepak - koalicioni partner, „sitna“ duša i prljav igrač

- Stevan N. Vlajićević - truli propagandista spreman na sve

- Episkop Kosmajski Makarije - koristoljubiva duhovna podrška,

- Petar Popović Ajkula - lokalni tajkunčić, finansijer kampanje

POVEZANE VESTI

Petak 25.03.2016. 19:05
Draga redakcijo mozete mi svi pop-usiti ku-rac zato sto mi brisete stalno posteve!!Je-bo vam Musliju i srpski neprijatelji mat-er!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online