Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 18.03.2016.
11:58
Vestionline A

Kakvo poređenje: Aleksandar Vučić kao Petar Veliki

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić izjavio je da je premijera Aleksandra Vučića uporedio s ruskim vladarom Petrom Velikim zato što je Vučićeva vlada Srbiju približila Evropskoj uniji, ojačala odnose sa SAD i Rusijom, i dovela do smanjenja nezaposlenosti i budžetskog deficita.

A. Čukić
Ne krije da se divi premijeru: Aleksandar Čotrić

Čotrić, koji je 98. na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", za N1 kaže da premijer, poput Petra Velikog, želi da približi Srbiju Evropi i za uzor ima najbogatije zemlje Zapada.

- Petar Veliki je najveći ruski vladar jer se oslanjao na saradnju sa Zapadom, prestonicu je preselio blizu Zapada, boravio je često u Holandiji, Italiji, Nemačkoj, i gledao je da ono što je dobro iz zapadnih demokratija primeni u Rusiji, a čini mi se da to isto cini i naš premijer - naveo je Čortić.

On takođe navodi da je državna kontrola medija bila daleko veća u vreme kada su zemlju vodili Socijalisticka partija Srbije, a zatim Demokratska stranka.

Čortić kaže da postoje privatni mediji koji su se opredelili da budu bliski vladajućoj SNS, ali i mediji koji su izuzetno kritički nastrojeni prema vlasti.

- Kritika je dobra ako je utemeljena, argumentovana i dobronamerna. Pojedini portali objavljuju konstrukcije, poluistine i laži. Voleo bih da imamo bolje opozicione, kritičkije medije. Osim vaše televizije, drugi nemaju tu vrsti objektivnosti - rekao je Čortić za N1.

On takođe podržava to što strankama u kampanji neće biti dozvoljen zakup termina na televizijama i što se uvode stroža pravila za objavljivanje podataka iz istraživanja javnog mnjenja, koja će uspostaviti veću ravnopravnost.

SPO se, navodi, i dalje zalaže za potupne evroatalntske integracije Srbije, koje podrazumevaju i članstvo u NATO, ali dodaje da članstvo u Alijansi nije tema ove kampanje, te da veruje da će biti u fokusu za naredne parlamentarne izbore.

Čotrić ne vidi problem što je stav SPO po pitanju evrointegracija u potpunoj suprotnosti sa politikom SNP-a Nenada Popovića, koji je takođe na izbornoj listi SNS.

Kaže da su sve stranke na listi SNS-a postigle saglasnost oko najvažnijih pitanja i da je na prvom mestu to kako stvoriti uslove za više radnih mesta.

POVEZANE VESTI

Petak 18.03.2016. 14:11
Деветог априла 1999. почео је напад на караулу ВЈ „Кошаре“ са територије Албаније. У њему су учествовале албанска армија, терористи тзв. ОВК, и НАТО.Био је Велики Петак... У рану зору је започела снажна и изненадна артиљеријска ватра коју су наводили припадници Француске армије, на рејон карауле Морина. То је била тактичка варка да би се копнене снаге привукле преко рејона албанске карауле Падеж према Кошару. У томе су успели и око 1.500 припадника ОВК, 2.пешадијске дивизије Албанске армије и специјалних јединица НАТО је извршило снажан фронтални напад. Шири рејон карауле бранило је 107 граничара 53.грб са незнантним ојачањем из састава 125.мтбр. У херојској одбрани успели су да издрже невиђени удар и да нападачу нанесу велике губитке. Слава браниоцима Отабине!Велики дан у историји Србије који данас несме ни да се помене по наредби душмана! Али се никада несме заборавити херојство тих 107 момака који су у току дана ојачани са још 50-так јунака. Шест је рањено (четворица лакше, двојица теже), ниједан није погинуо. Херојство достојно Лазаревих Косовских јунака, ослободилаца Србија 1912-13, Солунских бораца...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online