Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.03.2016.
15:48
Vestionline A

Da li Radulović je Vučićev bot?

Nedavno je pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića izašao u javnost sa saopštenjem da "neće ulaziti u dogovore i postizborne koalicije sa Aleksandrom Vučićem, kao ni onima koji mu se unapred nude za partnere i dokazano koketiraju sa njim". Na tu izjavu reagovali su malobrojni predstavnici opozicije, tvrdeći da tim potezom Saša Radulović zapravo čini uslugu SNS-u jer, praveći disperziju opozicionih glasova, zapravo pomaže Vučiću da osvoji apsolutnu većinu.

Tanjug
Radulović, opozicionar koji radi za poziciju?

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulovic" saopštio je nedavno da će posle izbora ulaziti u koalicije samo sa strankama koje se zalažu za potpunu transparentnost javne vlasti i raspolaganja javnim novcem.

"Pokret Dosta je bilo neće ulaziti u dogovore i postizborne koalicije sa Aleksandrom Vučićem, kao ni onima koji mu se unapred nude za partnere, dokazano koketiraju sa njim, a predstavljaju se kao opozicionari iako smo sve do početka predizborne kampanje od njih slušali brojne pohvale o podvizima i dobrim potezima premijera, a pre svega sa Tadićem, Čankom i Čedom Jovanovićem", naveo je taj pokret u saopštenju.

Odmah po izlasku saopštenja oglasila se prozvana koalicija okupljena na listi "Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju - LDP, LSV, SDS"  tvrdnjom da ovakvim potezom Radulović samo želi da na izborima donese još nekoliko poslanika SNS-u i Aleksandru Vučiću.

"Konstantni napadi Saše Radulovića na istim pseudo argumentima i lažima koje poteže lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, jasno sami po sebi govore da je njegova funkcija i sada, kao i na prošlim izborima, da odvoji nekoliko procenata podrške od proevropskih, demokratskih partija i da, ostavši ispod cenzusa, doda nekoliko poslanika Vučiću".

Opozicija je otišla i dalje sa optužbama: "Saša Radulović je Vučićev ministar i najverniji Vučićev saveznik".

Postavlja se pitanje da li je i onako razjedinjena opozicija u pravu kada tvrdi da SNS ima botove i među njima? Jer ne može se poreći da Radulović sa svojim stavom "ni sa opozicijom ni sa Vučićem" bespotrebno rasipa i ono malo glasova koji bi mogli zajedno da osvoje. 

Podsetimo, na izborima 2014. za Sašu Radulovića i listu "Dosta je bilo" glasalo je 2,08 odsto građana, pa su tako dobili 74.445 glasova. To nije bilo dovoljno da uđu u parlament.

A. Čukić
Saša Radulović

Ko je Saša Radulović?

Radulović je rođen 7. juna 1965. u Bihaću, u tadašnjoj SFRJ. Godine 1989. završio je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu.

Emigrirao je iz tadašnje Socijalističke Republike Srbije krajem 1980-ih godina. Živeo je i radio u više zemalja, uključujući Sjedinjene Države, Kanadu, i Nemačku.

Godine 2005, došao je u Srbiju, gde je bio vlasnik jedne firme, a bio je i stečajni upravnik nekoliko preduzeća. Ima licencu kao stečajni upravnik i portfolio rukovodilac.

Od 2002. do 2006. bio je savetnik više investicionih kompanija.

Savetnik je Saveta Evrope, OEBS-a, ambasade SAD, GIZ-a, NALED-a, i Udruženja malih i srednjih preduzeća. 

SNS ga je odredila kao ministra kao nestranačku ličnost.

Ostavku na mesto ministra podneo je 24. januara 2014. godine, a februara iste godine objavio je da će učestvovati na parlamentarnim izborima 16. marta 2014. sa svojom listom. 

Oženjen je i otac je dvoje dece. Govori engleski i nemački jezik. Njegov otac, lekar, načelnik saniteta druge armijske oblasti, ubijen je 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Sa 192 centimetra visine jedan je od najviših političara u Srbiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online