Petak 25.03.2016.
15:48
Vestionline

Da li Radulović je Vučićev bot?

Tanjug
Radulović, opozicionar koji radi za poziciju?

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulovic" saopštio je nedavno da će posle izbora ulaziti u koalicije samo sa strankama koje se zalažu za potpunu transparentnost javne vlasti i raspolaganja javnim novcem.

"Pokret Dosta je bilo neće ulaziti u dogovore i postizborne koalicije sa Aleksandrom Vučićem, kao ni onima koji mu se unapred nude za partnere, dokazano koketiraju sa njim, a predstavljaju se kao opozicionari iako smo sve do početka predizborne kampanje od njih slušali brojne pohvale o podvizima i dobrim potezima premijera, a pre svega sa Tadićem, Čankom i Čedom Jovanovićem", naveo je taj pokret u saopštenju.

Odmah po izlasku saopštenja oglasila se prozvana koalicija okupljena na listi "Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju - LDP, LSV, SDS"  tvrdnjom da ovakvim potezom Radulović samo želi da na izborima donese još nekoliko poslanika SNS-u i Aleksandru Vučiću.

"Konstantni napadi Saše Radulovića na istim pseudo argumentima i lažima koje poteže lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, jasno sami po sebi govore da je njegova funkcija i sada, kao i na prošlim izborima, da odvoji nekoliko procenata podrške od proevropskih, demokratskih partija i da, ostavši ispod cenzusa, doda nekoliko poslanika Vučiću".

Opozicija je otišla i dalje sa optužbama: "Saša Radulović je Vučićev ministar i najverniji Vučićev saveznik".

Postavlja se pitanje da li je i onako razjedinjena opozicija u pravu kada tvrdi da SNS ima botove i među njima? Jer ne može se poreći da Radulović sa svojim stavom "ni sa opozicijom ni sa Vučićem" bespotrebno rasipa i ono malo glasova koji bi mogli zajedno da osvoje. 

Podsetimo, na izborima 2014. za Sašu Radulovića i listu "Dosta je bilo" glasalo je 2,08 odsto građana, pa su tako dobili 74.445 glasova. To nije bilo dovoljno da uđu u parlament.

A. Čukić
Saša Radulović

Ko je Saša Radulović?

Radulović je rođen 7. juna 1965. u Bihaću, u tadašnjoj SFRJ. Godine 1989. završio je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu.

Emigrirao je iz tadašnje Socijalističke Republike Srbije krajem 1980-ih godina. Živeo je i radio u više zemalja, uključujući Sjedinjene Države, Kanadu, i Nemačku.

Godine 2005, došao je u Srbiju, gde je bio vlasnik jedne firme, a bio je i stečajni upravnik nekoliko preduzeća. Ima licencu kao stečajni upravnik i portfolio rukovodilac.

Od 2002. do 2006. bio je savetnik više investicionih kompanija.

Savetnik je Saveta Evrope, OEBS-a, ambasade SAD, GIZ-a, NALED-a, i Udruženja malih i srednjih preduzeća. 

SNS ga je odredila kao ministra kao nestranačku ličnost.

Ostavku na mesto ministra podneo je 24. januara 2014. godine, a februara iste godine objavio je da će učestvovati na parlamentarnim izborima 16. marta 2014. sa svojom listom. 

Oženjen je i otac je dvoje dece. Govori engleski i nemački jezik. Njegov otac, lekar, načelnik saniteta druge armijske oblasti, ubijen je 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Sa 192 centimetra visine jedan je od najviših političara u Srbiji.

2024 © - Vesti online