Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.02.2016.
03:09
D. Dekić - Vesti A

Vučić se kiti tuđim perjem

Sadašnja vlast ništa novo nije počela, nijedan novi projekat nije otvoren. Sve su to stari projekti definisani još 2008, poručio je počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, iznova ukazujući da je beogradska železnica Prokop kojom se Vlada ponosi samo prekrečena.

N. Đurović
Novo otvaranje: Železnička stanica Prokop

Mrkonjić je u intervjuu nedeljniku "Vreme" istakao da je sve od značaja u Srbiji urađeno ranije, kao i da se sada samo završava ono započeto od 2008. do 2012. godine, iz vremena vlade predvođene Demokratskom strankom.

Disonantni ton Mrkonjića u odnosu na lidera SPS-a Ivicu Dačića provukao je kroz politički milje priču da Dačić, koji prilično snishodljivo trpi uvrede Vučićevih naprednjaka, glumi opoziciju SNS-u putem ovog partijskog funkcionera, ali i Branka Ružića. Politički analitičar Đorđe Vukadinović, međutim, ne veruje u takav predizborni scenario, ukazujući da se iz Mrkonjićevog nastupa vidi da on govori u svoje, a ne u Dačićevo ime.

- Verujem da Mrkonjić reaguje iznerviran preterivanjem naprednjaka u pričama s infrastrukturnim projektima i njihovim stalnim pojačavanjem značaja svega što rade. Verovatno mu je zasmetala ta beskurpulozna propaganda i manipulacija - tumači Vukadinović za "Vesti".

Mrkonjić, držeći se struke, nije propustio da se osvrne na najveće srpske infrastrukturne projekte. Otvoreno je progovorio da je Prokop svečano otvoren bez stanične zgrade i pristupnih saobraćajnica, pa je i primetio da tamo nema ni ljudi.

Za Beograd na vodi koji je prekrstio u Bal na vodi potrebno je, kaže, samo za raščišćavanje terena čak milijardu evra. Projekti, sredstva, eksproprijacija zemljišta i tenderi za putne koridore 10 i 11 kojima se vlast ponosi, ne samo da su, kako ističe bivši ministar, završeni u vreme vlade DS-SPS, već su i radovi na njima krenuli.

Vukadinović, upitan da li počasni predsednik SPS-a može ovakvim nastupom u javnosti da nanese štetu stranci, odgovara da je to već "drugi par rukava" jer niko ne može osim Mrkonjića da zna kako on razmišlja.

Dačić u problemu

- Lider SPS-a Ivica Dačić već ima problem zbog informacija koje SNS potura u javnost putem medija bliskih njima, da bi SPS posle predstojećih republičkih izbora pravio vladu sa DS-om. Ti napisi bi naprednjacima mogli da posluže kao povod za izbacivanje socijalista iz vladajuće koalicije - tumači Đorđe Vukadinović.

- On govori ono što misli deo SPS-a, to što prija ušima socijalista koji teško podnose torturu SNS-a - kaže ovaj analitičar za naš list.

Svak čast Tadiću!

- Pita me Vučić šta je to tvoj Sloba imao što ja nemam. Ja mu kažem da je uzeo mene, jer zna da znam i verovao mi, a ti ne veruješ nikome - otkrio je Mrkonjić deo razgovora sa premjerom Srbije. Pohvalio je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da je uradio za infrastrukturu "više nego svi predsednici pre njega zajedno".
- Tadić me je pozvao u Vladu Srbije, a ne Ivica Dačić - priznao je bivši ministar infrastrukture.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online