Petak 05.02.2016.
03:09
D. Dekić - Vesti

Vučić se kiti tuđim perjem

N. Đurović
Novo otvaranje: Železnička stanica Prokop

Mrkonjić je u intervjuu nedeljniku "Vreme" istakao da je sve od značaja u Srbiji urađeno ranije, kao i da se sada samo završava ono započeto od 2008. do 2012. godine, iz vremena vlade predvođene Demokratskom strankom.

Disonantni ton Mrkonjića u odnosu na lidera SPS-a Ivicu Dačića provukao je kroz politički milje priču da Dačić, koji prilično snishodljivo trpi uvrede Vučićevih naprednjaka, glumi opoziciju SNS-u putem ovog partijskog funkcionera, ali i Branka Ružića. Politički analitičar Đorđe Vukadinović, međutim, ne veruje u takav predizborni scenario, ukazujući da se iz Mrkonjićevog nastupa vidi da on govori u svoje, a ne u Dačićevo ime.

- Verujem da Mrkonjić reaguje iznerviran preterivanjem naprednjaka u pričama s infrastrukturnim projektima i njihovim stalnim pojačavanjem značaja svega što rade. Verovatno mu je zasmetala ta beskurpulozna propaganda i manipulacija - tumači Vukadinović za "Vesti".

Mrkonjić, držeći se struke, nije propustio da se osvrne na najveće srpske infrastrukturne projekte. Otvoreno je progovorio da je Prokop svečano otvoren bez stanične zgrade i pristupnih saobraćajnica, pa je i primetio da tamo nema ni ljudi.

Za Beograd na vodi koji je prekrstio u Bal na vodi potrebno je, kaže, samo za raščišćavanje terena čak milijardu evra. Projekti, sredstva, eksproprijacija zemljišta i tenderi za putne koridore 10 i 11 kojima se vlast ponosi, ne samo da su, kako ističe bivši ministar, završeni u vreme vlade DS-SPS, već su i radovi na njima krenuli.

Vukadinović, upitan da li počasni predsednik SPS-a može ovakvim nastupom u javnosti da nanese štetu stranci, odgovara da je to već "drugi par rukava" jer niko ne može osim Mrkonjića da zna kako on razmišlja.

Dačić u problemu

- Lider SPS-a Ivica Dačić već ima problem zbog informacija koje SNS potura u javnost putem medija bliskih njima, da bi SPS posle predstojećih republičkih izbora pravio vladu sa DS-om. Ti napisi bi naprednjacima mogli da posluže kao povod za izbacivanje socijalista iz vladajuće koalicije - tumači Đorđe Vukadinović.

- On govori ono što misli deo SPS-a, to što prija ušima socijalista koji teško podnose torturu SNS-a - kaže ovaj analitičar za naš list.

Svak čast Tadiću!

- Pita me Vučić šta je to tvoj Sloba imao što ja nemam. Ja mu kažem da je uzeo mene, jer zna da znam i verovao mi, a ti ne veruješ nikome - otkrio je Mrkonjić deo razgovora sa premjerom Srbije. Pohvalio je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da je uradio za infrastrukturu "više nego svi predsednici pre njega zajedno".
- Tadić me je pozvao u Vladu Srbije, a ne Ivica Dačić - priznao je bivši ministar infrastrukture.



 

2024 © - Vesti online