Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.02.2016.
09:30
Vestionline A

Ovo je 10 tipova prosečnog srpskog glasača

Opet se spremamo za izbore. Svake godine sve manje ljudi glasa u Srbiji, ali uvek ima dovoljno onih koji izlaskom na izbore daju legitimitet slatkorečivim političarima. Predstavljamo vam najtipičnije primerke glasača u Srbiji, koji će uskoro odlučivati o našoj sudbini.

Tanjug
Opet se bliže izbori...

1. Vučić je moj sin

"On da ima, on bi nam dao“, prekorno znaju da kažu sagovorniku koji im pomene smanjenje penzija ili neki nepopularan potez vlasti. "Dovoljno je meni i ovo. Kad ga vidim kako se samo bori... a samo napadaju“, dodala bi klasična predstavnica ove grupe. Nisu članovi stranke, nemaju korist od partija. Biće na biralištu pre otvaranja.

2. Fašistdetektor

Omiljena reč: projekat. Govor: format A4, vertikalno ispisano - fašisti. Tako misle o svima koji ne razmišljaju kao oni. Glasaju za: svi su im previše meki, ali zaokruže Čedu Jovanovića.

3. Lovac na izdajnike

"Pa neću valjda da glasam za onog izdajnika", prvo je što kaže. Mnogo voli prepirku. Glasa desno. Generalno nezadovoljan ponudom. Mora to čvršće.

4. Romantik

Dedu mu nisu ubili komunisti posle rata. Posmatra izbore kao građansku dužnost. Gade mu se sve partije na političkoj sceni, ali bira manje zlo. Džabe sve one pročitane knjige. Deda bi ga kritikovao da je poživeo još koju godinu. Glasa: za Demokratsku stranku.

5. Evropejac

Negde u leto 1996. pročitao je kako Sloba ne valja jer se svađa sa svetom. Od tada ne misli. Drži se pročitanog. Glasa za partije nastale od DS-a. Veoma sličan fašistdetektoru.

6. Đavo ne spava

Glasa za vlast. Uvek. Na svim nivoima. Najčešće radnik - u polju, fabrici, transportu… Ne rizikuje. Ne veruje ni sebi, a kamoli komšijama ili onima kod glasačkih kutija.

7. Domaćin

"Neće niko od njih da mi zaradi dok ja ne zaradim. Naivan si, dečko. Pridrži mi ovu lopatu", konstatuje kad krenete za njim. Glasao za Koštunicu 5. oktobra. I pre i posle toga ne glasa.

8. Emotivni invalid

Noć pre glasanja gleda na internetu govore Borisa Tadića, Čede Jovanovića… I plače. Sutradan nažvrlja "Čiča Gliše" na glasačkom listiću. Ode kući nesrećan. Kaje se, ali bi opet.

9. Vajfert

Ne pivo, nego hiljadu dinara. Dnevnica je dnevnica. Pa lepio plakate, sedeo kod kutija, pisao komentare na internetu… Poslodavac nije važan. Ako obeća zaposlenje, još bolje. Tako i glasa. Sigurno zaposlenje je siguran glas, za ostalo može i da prevari "poslodavca".

10. Aktivista

Vojna krila svake stranke, ali samoformirana. Ubijaju za ideju. Sreća pa ne treba. Kad se razočara, pređe u drugu stranku. I isto bi ubio, sad za tu ideju. Glasa za stranku u kojoj je. Barem jednom je bio opozicija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online