Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 01.02.2016.
09:45
Vestionline A

Sramota: Tači blažen među Amerima!

Ben Karson, jedan od kandidata Republikanske stranke za američku predsedničku nominaciju pred izbore u Ajovi, zajedno sa predstavnicima svog tima sastao se sa Hašimom Tačijem, osumnjičenim za trgovinu ljudskim organima, objavili su američki portali.

Twitter
Tači se na Tviteru pohvalio slikom sa Džonom Kerijem

"Specijalni odnosi Ajove i Kosova"

Mediji prenose saopštenje tima ovog političara o sastanku na kome je istaknut "poseban odnos" samoproglašenog Kosova i Ajove, gdje je nedavno otvoren kosovski konzultat.

Sa Tačijem se, kako se navodi u saopštenju, sastao i vodeći čovek Karsonove kampanje, general Bob Diz, koji je tokom svoje vojne karijere služio u snagama NATO-a na Kosovu. Diz je tokom susreta rekao da se raduje budućoj još većoj saradnji samoproglašenog Kosova i SAD-a, kao i da je Ajova idealna država za uspostavljanje osnova tih odnosa.

I Karson se oglasio ovim povodom i nije krio oduševljenje sastankom. On je rekao da Amerikanci treba da se ponose ovom živom saradnjom i da se raduje napretku te saradnje. 

"Istorija Kosova pokazuje otpor tog naroda. Kada SAD i NATO udruže snage u borbi za mir i slobodu to ima odlične rezultate za žrtve nasilja i represije", navodi se u saopštenju Karsona.

Najveći kriminalac, a ljubimac američkih političara

U saopštenju se ne navodi da je Tači, prema istrazi Saveta Evrope iz 2010. godine o organizovanom kriminalu identifikovan kao šef albanske grupe koja je krijumčarila drogu, oružje i ljudske organe kroz Istočnu Evropu. 

Tači, koji boravi u SAD, na "Tviteru" je objavio zajedničku fotografiju sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i napisao da je "Kosovo blagosloveno što ima podršku SAD".

Prema najnovijoj anketi među biračima u De Mojnu, Karson je sa 10 odsto podrške u Ajovi iza Donalda Trampa, Teda Kruza i Marka Rubija. 

Prema istrazi britanskog lista "Gardijan", Tači je predvodio kriminalnu mrežu pre rata na Kosovu krajem devedesetih godina prošlog veka. 

Tači je optužen za "nasilnu kontrolu" nad trgovinom heroinom u regionu, a pojedinci u njegovom užem krugu i za odvođenje i ubijanje zarobljenika preko albanske granice nakon rata kojima su uzimali bubrege koje su kasnije prodavali.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.02.2016. 13:56
Sramota je ovakav naslov! Trebao bi da bude Ucenik i Ucitelj za nave poduhvate!
Ponedeljak 01.02.2016. 10:06
Svi mi znamo daje Thaqi najveci krimainel,ali da vidimo dali samo AMI i gosp.Vucic podrzavati kanditaturu za predsednik Kosove,onda mozemo reci dali je sve istina u politici Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online