Ponedeljak 01.02.2016.
09:45
Vestionline

Sramota: Tači blažen među Amerima!

Twitter
Tači se na Tviteru pohvalio slikom sa Džonom Kerijem

"Specijalni odnosi Ajove i Kosova"

Mediji prenose saopštenje tima ovog političara o sastanku na kome je istaknut "poseban odnos" samoproglašenog Kosova i Ajove, gdje je nedavno otvoren kosovski konzultat.

Sa Tačijem se, kako se navodi u saopštenju, sastao i vodeći čovek Karsonove kampanje, general Bob Diz, koji je tokom svoje vojne karijere služio u snagama NATO-a na Kosovu. Diz je tokom susreta rekao da se raduje budućoj još većoj saradnji samoproglašenog Kosova i SAD-a, kao i da je Ajova idealna država za uspostavljanje osnova tih odnosa.

I Karson se oglasio ovim povodom i nije krio oduševljenje sastankom. On je rekao da Amerikanci treba da se ponose ovom živom saradnjom i da se raduje napretku te saradnje. 

"Istorija Kosova pokazuje otpor tog naroda. Kada SAD i NATO udruže snage u borbi za mir i slobodu to ima odlične rezultate za žrtve nasilja i represije", navodi se u saopštenju Karsona.

Najveći kriminalac, a ljubimac američkih političara

U saopštenju se ne navodi da je Tači, prema istrazi Saveta Evrope iz 2010. godine o organizovanom kriminalu identifikovan kao šef albanske grupe koja je krijumčarila drogu, oružje i ljudske organe kroz Istočnu Evropu. 

Tači, koji boravi u SAD, na "Tviteru" je objavio zajedničku fotografiju sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i napisao da je "Kosovo blagosloveno što ima podršku SAD".

Prema najnovijoj anketi među biračima u De Mojnu, Karson je sa 10 odsto podrške u Ajovi iza Donalda Trampa, Teda Kruza i Marka Rubija. 

Prema istrazi britanskog lista "Gardijan", Tači je predvodio kriminalnu mrežu pre rata na Kosovu krajem devedesetih godina prošlog veka. 

Tači je optužen za "nasilnu kontrolu" nad trgovinom heroinom u regionu, a pojedinci u njegovom užem krugu i za odvođenje i ubijanje zarobljenika preko albanske granice nakon rata kojima su uzimali bubrege koje su kasnije prodavali.

2024 © - Vesti online