Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.01.2016.
14:51
Tanjug A

Beograd se digao na noge: I ja sam Oliver

Na beogradskom Trgu Nikole Pašića danas je održan skup podrške lideru Građanskih inicijativa SNP Oliveru Ivanoviću, koji je pre dva dana osuđen na devet godina zatvora, sa koga je poručeno da je pokušaj političkog ubistva Ivanovića i obezglavljivanja Srba sa Kosova i Metohije.

Tanjug
Podrška nepravedno osuđenom Oliveru Ivanoviću

Skup je počeo simbolično u 12.44 sati, a Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je okupljenima da je Ivanoviću presuda izrečena, a da nije nađen nijedan svedok za 15 godina koji bi ga optužio za ratni zločin.

- Svi svedoci su bili Albanci i nijedan od njih nije direktno optužio Ivanovića - rekao je Vlajić, dođaući da je Ivanović zagovarao mir i toleraniciju, a da presuda neće tome doprineti.

Tanjug

Kako je rekao, presudom je uništeno i ono malo nade da se na KiM može normalno živeti.

Vlajić je naveo i da će postupak još trajati i da će borba za Ivanovićevo oslobođenje, i pored teške presude, biti nastavljena.

"Presuda me neće slomiti"

Tanjug
Sestra olivera ivanovića, Nataša

Ivanovićev sin, Žarko, pročitao je okupljenima pismo Ivanovića, u kojem je poručio da ga presuda neće slomiti, kao što ga nije slomio ni dosadašnji postupak.

- Ove dve godine bile su večnosti, ali me to nije slomilo - nikada neću otići sa KiM. Moram izdržati političku torturu, jer ako pokleknem priznaću da su jači od svega u šta sam verovao -  istakao je Ivanović u pismu.

Njegov prijatelj Predrag Radonjić naveo je da je to politička presuda i pokušaj političkog ubistva Ivanovića i obezglavljivanja Srba sa KiM.

- Ovo je lažni balans sa sudom za zločine OVK koji se priprema - rekao je Radonjić, dok je Aleksandar Zobenica, takođe prijatelj Ivanovića i inicijator okupljanja preko društvenih mreža, rekao da je takva presuda izrečena zato što je Ivanović Srbin.

Tanjug

- Danom kada je osuđen umrla je pravda, ali nije nada da će biti slobodan - rekao je Zobenica, navodeći da je skup na Trg Nikole Pašića spontani i nepolitički, u cilju podrške Ivanoviću da istraje.

Okupljeni su podršku Ivanoviću iskazali transparentima "I ja sam Oliver", "Sloboda za Olivera".

POVEZANE VESTI

Subota 23.01.2016. 15:29
и ја сам Оливер
Subota 23.01.2016. 16:29
Vama srbim nista ne pase ! Danije kriv ebi sudili ali kau uvek Vi nikad nistekrivi pakoje spc ilivlada?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online