Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 04.01.2016.
09:50
Tanjug A

"Vučić voli da održava predizbornu tenziju"

Premijer Aleksandar Vučić voli da konstantno održava predizbornu tenziju, jer smatra da će Vlada Srbije tako da ima bolje rezultate, i to poštujem, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i SNS Zorana Mihajlović.

Tanjug
Nikolić da razmisli kako su prošli predsednički kandidati koji su podneli ostavku: Zorana Mihajlović

- Pre nekoliko meseci na sednici Predsedništva SNS glasala sam da idemo na vanredne parlamentarne izbore i sada ćemo verovatno ponovo razgovarati i o ovoj temi. Razgovaraćemo i s kim ćemo na izbornu listu za pokrajinske i lokalne izbore. Što se mene tiče, nisam promenila mišljenje - rekla je Mihajlovićeva za list "Danas".

Ona je kazala da se "za stranku Ivice Dačića i pored svih napada na SNS i mene lično, može reći da su korektan partner".

- Mada, i konkurencija je baš loša. Ako pogledate političku scenu, s kojom bi to strankom mogli da podelimo bar deo odgovornost u vođenju države? Sa Pajtićevom DS i svim njihovim otcepljenim strankama? Sa Šešeljom, koji je politiku pretvorio u rijaliti? Sa nacionalističkim blokom okupljenim oko Dveri i DSS, na koje ćemo u jako bližoj budućnosti morati da obratimo posebnu pažnju, pre svega zbog naše dece. SPS danas je najmanje loš partner - smatra Mihajlovićeva.

Predsednički izbori

Na pitanje da li smatra da bi bilo dobro da na proleće budu raspisani i predsednički izbori, Mihajlovićeva je rekla da "kao što raspisivanje parlamentarnih izbora najviše zavisi od Vučića, tako raspisivanje predsedničkih zavisi samo od Tomislava Nikolića".

- Nikolić bi morao da podnese ostavku jer mu mandat ističe 2017. Verujem i da predsednik Nikolić, ukoliko uopšte razmišlja o vanrednim izborima, razmišlja i o tome kako su prošli njegovi prethodnici koji su podnosili ostavke pre kraja mandata - rekla je potpredsednica Vlade i SNS.

Na pitanje koga će SNS podržati na sledećim predsedničkim izborima, Mihajlovićeva je odgovorila da će "odluku koga će podržati SNS predložiti Vučić, a odlučiće Predsedništvo i Glavni odbor stranke".

- Zbog ogromne popularnosti koju Vučić ima kod građana Srbije, jedini način da bilo ko pobedi na predsedničkim izborima jeste da prethodno dobije podršku Vučića i naravno SNS. To važi i za Nikolića - rekla je ona.

Ko treba da vodi SNS?

Na pitanje da li se na Izbornoj skupštini naprednjaka početkom februara mogu očekivati i promene na mestima potpredsednika stranke, Mihajlovićeva je odgovorila da "SNS treba da vode oni koji imaju najbolje rezultate".

- Da li ću zadržati stranačku funkciju odlučiće isključivo Aleksandar Vučić, koji će vrednovati naše rezultate. Nikakvu stranačku kampanju pred Skupštinu neću da vodim i ako moji rezultati ne budu dovoljni, neću biti u vrhu stranke - rekla je Mihajlovićeva.

- Što se tiče Bratislava Gašića, koji je takođe potpredsednika stranje, "dopustite nam da kao stranka, bez sufliranja javnosti, izaberemo one za koje mislimo da su najbolji. A da li smo u pravu, pokazaće građani na izborima - rekla je Mihajlovićeva.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.01.2016. 09:58
Тета Зорана а засто подрзавас резолуцију о Сребрници ? засто казес да смо ми Срби направили геноцид у Сребрницу .Тета Зорана поједеш моју столицу .
Ponedeljak 04.01.2016. 10:09
O kojoj tenziji ova priča ? Vučić je bolesnik koji u svojoj šizofreniji bi da se svađa sa narodom a i sa samim sobom . On je najobičnija budaletina i to je narod shvatio . Zorana ? Ona je špijun i nju niko ne može smeniti jer predano radi na uništavanju Srbije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online