Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Ponedeljak 21.12.2015.
09:55
slobodnaevropa.org A

Mihajlović: Bićemo deo EU, a ne sovjetska republika

Srbija se opredelila da ide ka Evropskoj uniji ne samo na rečima, poglavlja su otvorena i plan Srbije je da do 2020. godine bude deo EU, a ne deo saveza bivših sovjetskih republika, izjavila je potpredsednica srpske vlade Zorana Mihajlović.

Tanjug
Zorana Mihajlović tvrdi da će Srbija biti deo EU a ne SSSR

Mihajlović je naglasila da Srbija do sada, danas, a i u budućnosti, treba da održava dobre odnose sa svima i sa Ruskom Federacijom, istakavši da neke članice EU možda imaju još bolje odnose sa Rusijom, nego što ima sama Srbija.

Mihajlović je za Radio Slobodnu Evropu rekla da su u Vladi Srbije složni oko tog pitanja, da je sve što je urađeno prethodnih godinu dana, urađeno na putu ka EU.

Normalizacije nije priznanje (?)

Mihajlović je dodala da normalizacija nije priznanje Kosova. 

- Svi misle da je normalizacija priznanje Kosova i da ulazak Srbije u EU znači priznanje. Ni u jednom dokumentu to ne stoji, niti EU to traži do Srbije - navela je Mihajlović.

- Otvorili smo poglavlja. Nije bilo lako. Normalizacija odnosa sa Kosovom i pregovori su bili teški, jesu teški, biće i nadalje teški, ali govore u prilog tome da je vlada imala plan i da je to htela da uradi - izjavila je ona.

Na opasku da su iskazane mnoge sumnje stručnjaka u zemlji i van nje u vezi procene premijera Srbije Alaksandra Vučića da će Srbija 2019. godine zatvoriti sva poglavlja, potpredsednica vlade je rekla da je bilo mnogo sumnji i pre godinu ipo dana kada je rečeno da će biti smanjen deficit i da će biti ostvaren pozitivni privredni rast, u trenutka kada je privredni rast bio negativan.

- Verujem da mi možemo 2019. godine da zatvorimo sva poglavlja. Sada sve zavisi samo od nas - da li će sva ministarstva da rade kako treba, da li će dovoljno da se udube i da imaju svoje timove, ne samo Kancelarija za evropske integracije i ne samo ministarka za evropske integracije, nego svi mi, u svakom od naših resora - rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je, imajući u vidu raspoloženje u vladi i u ministarstvu koje vodi, sasvim sigurna da će se u tome uspeti.

Na pitanje da li vlada ima strategiju u vezi Kosova i Rusije, Mihajlović je rekla da niko od Srbije ne traži da prizna Kosovo kao nezavisnu državu i da normalizacija odnosa ne znači priznavanje.

- Sve ono što ova vlada radi je pokušaj da naši građani žive na Kosovu na jedan dostojanstven i pristojan način. To je normalizacija odnosa unutar samog Kosova. Trenutna situacija na Kosovu pokazuje da nemamo baš normalizaciju odnosa - navela je Mihajlović i dodala da je za Srbiju od velikog značaja Zajednica srpskih opština.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.12.2015. 10:22
Е па неће бити по твоме и по твом шефу пицдрамос-еру . Народ Србије зна ко је био и остао непријатељ православља. Радије идем са православним народима јер ће ме више ценити као човека од католика. То што ти плавушо покушаваш на све начине да уздигнеш католике у ниво божанства то је твој проблем. Руски цар Романов је зарад пријатељства са Србијом жртвовао династију. Да се он тада одрекао Србије ми данас не би постојали али он је стао на страну Србије и немачки агент лењин му одузео царство. ЖИВЕЛА СРБИЈА И РУСИЈА
Ponedeljak 21.12.2015. 11:36
Леле,леле,леле читам коментаре на Б92 , Блиц , КУРИР , НСПМ и видим да сада 95% не жели у ЕУ и НАТО . Али није ми ово јасно .2000.год. народ Србије је гласао и довео на власт ДОС који су желели србију у ЕУ и НАТО и одмах је ДС - Тадић потписао са НАТО споразум а ДС - Стефановић је почео потписивање са Бриселом .Како то 2000.год. народ Србије је желео Србију у ЕУ и НАТО а сада не жели .Или можда народ Србије није ни слушао 2000.год. шта су причали политичари из ДОС .Народу Србије је било важно само да се скине Слободан Милошевић а није било важно шта су причали политичари из ДОСа.Народе Србије као што сте изашли на улице против Слободана Милошевића исто и сада тако морате да изађете на улице па тек тада ћете скинути садашњу Владу Србије.
Ponedeljak 21.12.2015. 12:22
"EU ne trazi da se prizna Kosovo"-pa ne mora,kada ste ga odavno priznali pre nego sto EU pocela da zuga...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online