Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.12.2015.
05:13
D. N. Petrović - Vesti A

Raznošenje bombom mi ne pada na pamet

Elma Đušinac (21) iz Kosovske Mitrovice, supruga Enesa Mešića, islamskog ekstremiste osumnjičenog za saradnju sa ID, proterana je iz BIH i predata policijskim organima Srbije. Ona se trenutno, zajedno sa ocem Bećirom, nalazi u Novom Pazaru, kod strica Orhana Gusinca, slobodna je, može da se kreće i protiv nje se za sada ne vodi nikakav krivični postupak negira da se pripremala za džihad-samoubicu.

Reuters/S.S.
Krije lice. Elma Đušinac (Foto: Ilustracija)

Prema informacijama iz porodice Gusinac, ona će u Novom Pazaru ostati još dva-tri dana, a potom će otići u Kosovsku Mitrovicu gde sa majkom i ocem živi u Bošnjačkoj mahali. Još se ne zna da li će biti ispitivana u Novom Pazaru i šta sve o njenim vezama sa Enesom Mešićem i ID interesuje bezbednosne službe Srbije.

Pre mesec dana Elma Đušinac je zajedno sa suprugom, osumnjičenim za pripremanje terorističkih akcija i regrutovanje boraca za ID, uhapšena u Kalesiji. Kad je prošla detaljne provere bosanske Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) proterana je i BiH i izručena Srbiji.

Neki mediji u Srbiji povezivali su je, pozivajući se na izvore iz bezbednosnih struktura, sa radikalnim islamistima, a neki su tvrdili i da je prošla terorističku obuku i da je pripremana za samoubilačke bombaške akcije. Prema nezvaničnim informacijama iz porodice Gusinac, koja u Novom Pazaru važi za uglednu i umerenu, ništa od ovoga nije tačno, osim da je Elma bila u vezi sa Enesom Mešićem koji je 3. septembra uhapšen u Bosni, u policijskoj akciji Damask, zajedno sa poznatim ekstremistima Bilalom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem i Ademom Karamujom.

O suprugu Enesu misli sve najbolje.

- Meni je bio najbolji muž i uvek ću ga poštovati - dodaje Elma.

- Nisam nikakav ekstremista, ni terorista, ne znam ništa ni o aktivnostima mog supruga Enesa sa kojim sam još u šerijatskom braku, nikada mi ništa nije pričao o terorizmu, o ljudima sa kojima se druži, niti o ID. Provela sam u BiH u pritvoru 28 dana, bio je to pakao koji želim da zaboravim, preživela sam stres i smršala nekoliko kilograma - izjavila je Elma u Novom Pazaru naglašavajući da su glupe priče o njenoj terorističkoj obuci i pripremanju za džihad-samoubicu.

- Nikada to ne bih uradila, to nije u skladu sa mojom verom, kojoj sam potpuno posvećena, niti s mojim ubeđenjima, volim život, hoću da uživam u životu, a ne da umrem za neke ideale, vedra sam osoba i raznošenje bombom mi nikada nije palo napamet, to je najgora izmišljotina za koju sam čula - objšnjava Elma.

Upoznali se na Fejsbuku

Elma ističe da se sa Enesom upoznala preko Fejsbuka, da su se brzo dopali jedno drugom i odlučili da stupe u šerijatski brak. Enes je, kaže, ni na ništa nije prisiljavao. Ni u Novom Pazaru, gde je s medijima uglavnom kontaktirala telefonom, nije želela da se slika jer to nije u skladu s izvornim islamom.
- Slike objavljene na Fejsbuku nisu moje, to su neke druge devojke, na mom profilu ne možete naći nijednu moju sliku - objašnjava Elma.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online