Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 16.03.2014.
12:15
Srna A

"Bošnjaci i njihovi zapadni mentori, a ne Rusija, teraju Srbe iz BiH"

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da Bošnjaci i njihovi zapadni mentori teraju Srbe iz BiH.

Emil Vlajki, potpredsednik Republike Srpske
 

"Srbi u BiH nemaju nikakve rezervne domovine i u susretu sa mržnjom, koja se preme njima neprekidno ispoljava, ne preostaje im ništa drugo već da se osamostale", rekao je Vlajki, reagujući na tvrdnju bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna da "Rusija gura Republiku Srpsku u osamostaljenje".

On je ocenio da je ova Ešdaunova tvrdnja apsolutno pogrešna, jer "niko ne bi bio srećniji od građana ovog entiteta kada bi BiH ostala celovita u kojoj bi se poštovala istinska ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda".

Vlajki je upitao kako da Srbi ostanu u BiH kada militantni Bošnjaci, koji preovlađuju u ukupnom korpusu tog naroda, otvoreno govore da su u većini i da će od sada sudbina BiH biti isključivo u njihovim rukama, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Republike Srpske.

"Kako da Srbi ostanu u BiH kada Bošnjaci neprekidno izjavljuju da je Republika Srpska šumska i genocidna tvorevina, kada na različite načine iskazuju da su Srbi genocidan narod, kada optužuju Srpsku pravoslavnu crkvu da je u osnovi srpske genocidnosti, kao i srpske literarne velikane", istakao je Vlajki.

On je podsetio da Bošnjaci izjavljuju da se Srbi iz BiH mogu komotno iseliti u njihovu rezervnu domovinu ako im se ne sviđa bošnjački diktat.

"Bošnjaci bezrezervno prihvataju stavove da je BiH dio Turske, njihova tužilaštva i sudovi neprekidno i prvenstveno procesuiraju Srbe za ratne zločine, a ni jedan krupniji ratni zločin prema Srbima nije procesuiran, iz čega je vidljivo da Bošnjaci i njihovi zapadni mentori teraju Srbe iz BiH. Verujte nam, zato im nije potrebna nikakva Rusija", poručio je Vlajki.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.03.2014. 12:22
Република Српска има право на отцепљење. Живела независна Република Српска!!!
Nedelja 16.03.2014. 12:59
Jedan te isti narod koji priča istim jezikom, tokom burne istorije ovih naših prostora, razdiran i podeljen raznim interesima osvajača i imperija doveo je do toga da ustvari sami sebe teramo sa našeg.
Nedelja 16.03.2014. 12:34
Upravo danas je referendum za otcjepljenje Venecije od Italije. Čekamo rezultate, pa će Škotska uskoro od GB, Krim od Ukrajine. SAD je otvorila pandorinu kutiju sa Kosovom, ipak to nije specifičan slučaj kako su se nadali i govorili, a jure i Mađari svoje po Rumuniji, moldavija ima problem sa ruskom manjinom, Letonci i Estonci takođe, hahaha krenulo je!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online