Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.05.2015.
15:10
Srna A

"Sve više džihadista iz BiH odlazi u Irak i Siriju"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je u subotu da sve što se dešava sa "Islamskom državom" ima posebnu dimenziju u BiH, gde se vode svakodnevne aktivnosti na regrutaciji novih pripadnika te terorističke organizacije.

Srna
Bosna i Hercegovina postala pravi rasadnik džihadista: Milorad Dodik

- Boriti se u BiH protiv ideje “Islamske države“ znači svakodevnu brigu i nastojanje da se što bolje zaštitimo, kako od te organizacije, tako i od ideja koje ona nosi - rekao je Dodik kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, gde prisustvuje tradicionalnom Krušedolskom saboru.

On je istakao da ga osvajanja terorističke organizacije "Islamska država" u Iraku i Siriji brinu kao državnika i da u njemu kao čoveku izazivaju bojazan.

- Nema čoveka na svetu kome je stalo do mira i stabilnosti, a da ga poslednja osvajanja “Islamske države“ u Siriji i Iraku ne brinu. Ako pritom vodite zemlju, kao ja, onda je to i velika dodatna odgovornost - rekao je Dodik.

On je podsetio da BiH, zahvaljujuću radikalnom islamu, ima najveći broj onih koji su otišli da ratuju za račun "Islamske države".

- S obzirom na broj stanovnika, BiH u svetu regrutuje najveći broj boraca za “Islamsku državu“. To je zato što su mnogi Bošnjaci podlegli ideji, kao i programima radikalnog islama - rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske naveo je da su mnogi Bošnjaci poginuli, ratujući za "Islamsku državu" u Iraku i Siriji.

- Neki su poginuli ratujući za “Islamsku državu“, ali će se mnogi od njih i vratiti u BiH. Njihova ideja da ratuju za radikalni islam, siguran sam, neće prestati ni kad se vrate u BiH - kaže Dodik.

Prema njegovim rečima, u BiH se vode svakodnevne aktivnosti na regrutaciji novih pripadnika "Islamske države".

- Posle regrutacije odlaze u Siriju i Irak, do srži indoktrinirani idejom radikalnog islama. Čak to čine sa velikom dozom ponosa. Naravno da to sve zajedno izaziva kako zebnju, tako i dozu straha od daljeg razvoja situacije u BiH - rekao je Dodik.

POVEZANE VESTI

EX YU Sinovi rata
Subota 30.05.2015. 16:55
Ovi ne daju komentar-Zabranjena gej parada u Moskvi ali pedderi su ipak izašli da prave haos.Smmrt pedderima plaćenim od nacci-zapada da prave haos,Treba ih zatrpati živim peskom kao što su ameri zatrpali 5.000 nedužnih Iračana,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online