Nedelja 16.03.2014.
12:15
Srna

"Bošnjaci i njihovi zapadni mentori, a ne Rusija, teraju Srbe iz BiH"

Emil Vlajki, potpredsednik Republike Srpske
 

"Srbi u BiH nemaju nikakve rezervne domovine i u susretu sa mržnjom, koja se preme njima neprekidno ispoljava, ne preostaje im ništa drugo već da se osamostale", rekao je Vlajki, reagujući na tvrdnju bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna da "Rusija gura Republiku Srpsku u osamostaljenje".

On je ocenio da je ova Ešdaunova tvrdnja apsolutno pogrešna, jer "niko ne bi bio srećniji od građana ovog entiteta kada bi BiH ostala celovita u kojoj bi se poštovala istinska ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda".

Vlajki je upitao kako da Srbi ostanu u BiH kada militantni Bošnjaci, koji preovlađuju u ukupnom korpusu tog naroda, otvoreno govore da su u većini i da će od sada sudbina BiH biti isključivo u njihovim rukama, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Republike Srpske.

"Kako da Srbi ostanu u BiH kada Bošnjaci neprekidno izjavljuju da je Republika Srpska šumska i genocidna tvorevina, kada na različite načine iskazuju da su Srbi genocidan narod, kada optužuju Srpsku pravoslavnu crkvu da je u osnovi srpske genocidnosti, kao i srpske literarne velikane", istakao je Vlajki.

On je podsetio da Bošnjaci izjavljuju da se Srbi iz BiH mogu komotno iseliti u njihovu rezervnu domovinu ako im se ne sviđa bošnjački diktat.

"Bošnjaci bezrezervno prihvataju stavove da je BiH dio Turske, njihova tužilaštva i sudovi neprekidno i prvenstveno procesuiraju Srbe za ratne zločine, a ni jedan krupniji ratni zločin prema Srbima nije procesuiran, iz čega je vidljivo da Bošnjaci i njihovi zapadni mentori teraju Srbe iz BiH. Verujte nam, zato im nije potrebna nikakva Rusija", poručio je Vlajki.

2024 © - Vesti online