Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 26.12.2015.
13:02
J. L. Petković - Vesti A

"Srbe sa Kosova nisu proterali Albanci već SAD i EU"

Udruženje Đakovčana "Uspenje Presvete Bogorodice" reaguje na intervju njegove ekselencije ambasadora SAD Majkla Kirbija u "Novostima". Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Tanjug
Razbesneo proterane Srbe sa Kosova: Majkl Kirbi

"Pitamo Vas, vaša ekselancijo, da li znate da je sa prostora Kosova i Metohije proterano 230.000 Srba? Znate li da je njihova imovina uzurpirana, da se njihove kuće sistematski uništavaju, kao na primer, Srpska ulica u Đakovici, da se uništavaju srpska groblja, da se briše svaki trag porušenih i uništenih crkava i manastira? Jeste li čuli o onima koji uznemiravaju crkveni i manastirski mir monaštva Visoki Dečani i manastira Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici?

Da li znate da su osnovna prava demokratije, vaše zemlje i Evrope, Srbima na prostoru Kosova i Metohije oduzeta? Da li ste upoznati sa činjenicom da će i 16. godine za redom, Srbi sa prostora Kosova i Metohije Božić dočekati van svojih kuća, u prihvatnim centrima i daleko od svojih svetinja Visokih Dečana, Pećke patrijaršije i Bogorodice Ljeviške?

A znate li da Srbi i Albanci imaju nešto zajedničko? Zajedničku nesreću da od radioaktivnih bombi bačenih na Kosovo i Metohiju 1999. godine stradaju svi, bez izuzetka. Da su, na žalost, mnoge porodice, i srpske i albanske uništene i ostavljene bez ljudske, lekarske i moralne zaštite. Gospodine Kirbi, posetite odeljenje onkologija na Institutu za majku i dete u Beogradu i pogledajte u oči posledicama. Na Kosovu je radioaktivnošću unštena perspektiva ljudskog bića, a o tome svi ćute što je ponižavajuće za ljudski rod.

Poštovana ekselencijo, prenosim Vam ubeđenje proteranih Srba sa Kosova i Metohije, da njih nisu proterali njihove komšije Albanci, već SAD i EU. Jer da vi želite multietničke gradove kao što govorite o multiteničkom sastavu gradova Srbije, Vi se biste potrudili, zajedno sa predstavnicima EU, da Priština, Peć Prizren, Đakovica ne ostanu bez Srba. Gradovi na Kosmetu su jedini etnički čisti gradovi u Evropi.

Voleli bi smo da se sastanemo sa Vama i da vam lično dostavimo ekskluzivne snimke o kamenovanju Srba u Đakovici svih ovih godina za Božić, kao i snimke koji svedoče o uništavanju grobova, kuća, crkava i manastira.

Kako ubeđeni borci za ljudska prava verujemo da ćete se sastati sa nama i odgovoriti na naša pitanja.

POVEZANE VESTI

Subota 26.12.2015. 13:16
U kakvoj drzavi mi zivimo kada nam americki ambasador OTVORENO preti?
Subota 26.12.2015. 13:10
Amnestija zločina tokom NATO agresije, bilateralno ozakonjenje baze Bondstil u prijateljskom miljeu, umirivanje islamskog sveta podrškom njihovim zajednicama na Balkanu i istiskivanje Rusije sa istog tog Balkana, četiri su razloga zbog kojih SAD zaokružuju nezavisnost Kosova. Na Božić prema gregorijanskom kalendaru javi se — Majkl Kirbi. Odlazeći američki ambasador čestita Srbiji dolazeću Novu godinu. „Normalizacija odnosa Beograda i Prištine podrazumeva članstvo Kosova u UN“, bio je sadržaj te „čestitke“. Osim neke vrste ozvaničenja, Kirbijeva izjava nije novost za ovdašnju javnost jer se i od ranije govorilo da će Zapad učiniti, i da čini, sve da zaokruži državnost takozvanog Kosova. Američki ambasador reče da njegova država samo asistira Evropskoj uniji u procesu prijema Srbije, i naglasi da u ovoj fazi ni na čemu ne insistiraju. Ali zašto Amerika insistira toliko oko Kosova? Zašto se prema ovoj kvazidržavi odnosi kao da je u pitanju njena 52. savezna država? Zašto tolike resurse troši na čitav projekat?„Amerika to radi zbog toga što bi tim hicem pogodila više ptica. Možda četiri“Prvi razlog jeste što bi SAD I NATO teranjem Srbije da prizna nezavisnost Kosova, direktno ili indirektno preko takozvane Išingerove formule dve Nemačke, dobili amnestiju za zločin agresije, etničko čišćenje Srba u pokrajini i lišavanja Srbije svih prava i imovine na tom prostoru svoje teritorije, koje je potom usledilo. Drugi razlog je što bi priznavanjem Kosova od strane Srbije, odnosno učlanjenjem Kosova u UN prestala obaveza Amerike da svoju veliku vojnu bazu Bondstil zadržava zbog potrebe Kfora. U tom slučaju bi Kfor nestao i vojna baza bi bila na bazi bilateralnog dogovora sa takozvanom kosovskom vladom. „Njima je važna ta baza zbog ambicija koje Amerika, pa i NATO, imaju prema bliskoistočnom i uopšte istočnom prostoru. Stalna NATO-izacija Evrope, širenje NATO-a kroz Evropu sve dublje, čak i u pravcu Kavkaza ne čini se bez nekog velikog cilja. Taj cilj je u vazduhu samo to neće da se kaže. Ta baza, jedna je od najvećih koje imaju u svetu i što je za njih vrlo značajno, nalazi se u prijateljskom miljeu“ .Treći razlog jeste vrlo loša slika Amerike u islamskom svetu i vrlo malo argumenata koje ova država ima da taj razgnevljeni islamski svet kako tako umiri. Pa je odlučila da to čini preko podrške islamskim zajednicama na Balkanu, a protiv hrišćanske pravoslavne Srbije.Četvrti pogodak tim američkim hicem je da se kroz jačanje islamsko-katoličkog luka na Balkanu, snažnije onemogućuje vraćanje ruskog prisustva i uticaja na Balkanu.
Subota 26.12.2015. 14:16
Glavni krivci za sve sto se dogadja su oni bivsi i sadasnji likovi na vlasti koi sprovode anti Srbsku politiku vasingtona i vatikana,. To pismo je trebalo da se uputi na njihovu adresu . "demokracka" zapadna javnost ne zanima se za prava Srbskog naroda. To nazalost ne cine ni prestavnici vlasti u Beogradu. Jedini put ka boljitku je demontaza masonsko - vatikansko-komunisticke oligarhije u Beogradu. Vostani Serbie...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online