Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.12.2015.
18:59
Tanjug A

"Srbi meta gnusnih terorističkih napada"

Oficir za vezu Beograda sa Prištinom, Dejan Pavićević, obišao je u utorak selo Srbobran kod Istoka, gde su nepoznate osobe pucale na trafiku u kojoj se u tom trenutku nalazilo dvoje Srba i, u razgovoru sa meštanima, taj napad nazvao terorističkim činom.

Tanjug
Kfor mora da brine za bezbednost Srba: Dejan Pavićević

- Svedoci smo da su u dva dana počinjena dva napada vatrenim oružjem na Srbe i ta dela mogu da se karakterišu samo kao teroristički akti - rekao je Pavićević i objasnio da su teroristički akti dela uperena protiv lica radi izazivanja straha, panike i terora.

Prema njegovim rečima, ovaj teroristički akt usmeren je protiv srpskog naroda u Metohiji i to mora da prestane.

On je uputio zahtev svim relevatnim činiocima, svima koji su na sebe preuzeli da brinu o bezbednosti da to rade na najozbiljniji način, prenosi TV Most.

Pavićević je pojasnio da je taj zahtev u ovom trenutke najviše upućen međunarodnoj zajednici, pre svega Kforu, od koga se očekuje da kao vojna formacija na Kosovu i Metohiji mora da osigura mir i bezbednost.

Srbi strahuju za svoju decu

Vlasnica lokala Dana Simonović u trenutku napada bila je sa komšijom u trafici i velika je sreća da ih nijedan od pet metaka nije pogodio.

- Strahujem za svoju decu, sinoć se nisam uplašila, ali za njih me je strah - rekla je Simonovićeva, koja živi sa dvoje dece i svekrvom.

Ona kaže da ne zna zašto je pucano na njenu trafiku, ali je dodala da je to "verovatno zato što smo Srbi".

- U ovaj objekat dolazile su komšije Srbi, Muslimani, Egipćani, Albanci, nisam imala problema sa njima, a svesna u kakvom okruženju radim i živim, često sam se Albancima obraćala na njihovom jeziku - rekla je ona.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević apelovala je na predstavnike međunarodne zajednice da zaštite Srbe u Metohiji.

- Situacija u Metohiji nije dobra, krajnje je vreme da se to razume jer ako bude žrtava biće kasno za to - upozorila je Radosavljevićeva.

Meštanin povratničkog sela Srbobran Dragomir Perić rekao je da se u selo vratilo pet srpskih porodica i da je posle ovih napada neizvesno kako će nastaviti život u svom mestu.

Srbobran se nalazi na putu Peć-Kosovska Mitrovica, u blizini Đurakovca, a nepoznate osobe pucale su sinoć na trafiku Dane Simonović, koja je u trenutku napada bila unutra. U tom napadu nije bilo povređenih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online