Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 29.11.2015.
15:19
Vestionline A

Ministar policije: Premijer prošao poligraf

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare kako je Aleksandar Vučić na sva postavljena pitanja u vezi sa optužbama lista "Kurir" odgovorio odrično, te da je poligraf pokazao da premijer govori istinu.

Tanjug
Mučki napad na državu i premijera: Nebojša Stefanović

Premijer Aleksandar Vučić odazvao se na poziv za saslušanje, dao sve odgovore, i nije se pozvao na imunitet, iako je to mogao da učini, čime je pokazao da se poneo kao svaki odgovoran građanin, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako je istakao ministar, Vučić je odgovorio na sledeća pitanja: Da li je ikada video Aleksandra Kornica? Da li se ikada sa njim sastao? Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta druga za davanje lažnog iskaza?

- Na sva postavljena pitanja premijer je odgovrio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu - rekao je Stefanović.

Vučić je u policiji rekao kako ne poznaje bivšeg direktora ""Kurira" Aleksandra Kornica, nikada se sa njim nije sreo, niti su razgovarali.

Ministar unutrašnjih poslova najavio je da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje.

- Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslušamo i nakon podnošenja izveštaja očekujem da će se tužilaštvo izjasniti o našem radu i kvalifikaciji dela - podvukao je Stefanović.

Rekao je i da će policija pokazati da je Srbija pravna država, da njom neće vladati kriminalci i da će sprečiti destabilizaciju zemlje.

Tužilaštvo: Krivični postupak zbog destabilizacije zemlje

Srpsko Tužilaštvo poručilo je da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića, kao i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je podneo Aleksandar Kornic.

- Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - naglasila je Dolovac.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.11.2015. 15:27
Стефановићу престани да лажеш када Вучић и није био на полиграф .Договорили сте се са Вучића шта да кажеш и то причаш.
Nedelja 29.11.2015. 15:35
Ma sve ti vjerujemo ministre. Ko smo mi da sumnjamo u "vase istine"???????? Vostani Serbie.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online