Nedelja 29.11.2015.
15:19
Vestionline

Ministar policije: Premijer prošao poligraf

Tanjug
Mučki napad na državu i premijera: Nebojša Stefanović

Premijer Aleksandar Vučić odazvao se na poziv za saslušanje, dao sve odgovore, i nije se pozvao na imunitet, iako je to mogao da učini, čime je pokazao da se poneo kao svaki odgovoran građanin, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako je istakao ministar, Vučić je odgovorio na sledeća pitanja: Da li je ikada video Aleksandra Kornica? Da li se ikada sa njim sastao? Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta druga za davanje lažnog iskaza?

- Na sva postavljena pitanja premijer je odgovrio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu - rekao je Stefanović.

Vučić je u policiji rekao kako ne poznaje bivšeg direktora ""Kurira" Aleksandra Kornica, nikada se sa njim nije sreo, niti su razgovarali.

Ministar unutrašnjih poslova najavio je da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje.

- Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslušamo i nakon podnošenja izveštaja očekujem da će se tužilaštvo izjasniti o našem radu i kvalifikaciji dela - podvukao je Stefanović.

Rekao je i da će policija pokazati da je Srbija pravna država, da njom neće vladati kriminalci i da će sprečiti destabilizaciju zemlje.

Tužilaštvo: Krivični postupak zbog destabilizacije zemlje

Srpsko Tužilaštvo poručilo je da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića, kao i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je podneo Aleksandar Kornic.

- Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - naglasila je Dolovac.

2024 © - Vesti online