Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 04.11.2015.
02:11
J. L. Petković - Vesti A

Jablanović predao funkciju

Aleksandar Jablanović u utorak je predao dužnost predsednika Srpske liste Slavku Simiću.

A. Čukić
Gde ja stadoh ti produži: Aleksandar Jablanović i Slavko Simić

Zamena funkcija je usledila nakon konsultacija u Beogradu sa premijerom Vučićem, gde je dogovoreno da dosadašnji šef poslaničke grupe u kosovskom parlamentu preuzme vođenje jedinstvene liste Srba na KiM, dok će Jablanović biti državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja u Vladi Srbije.

On je istakao da će sa Simićem Srpska lista nastaviti politiku i kurs zvaničnika u Beogradu.

- Uz podršku premijera sam došao na mesto predsednika Srpske liste, i u dogovoru sa njim tu poziciju napuštam. Nisu me smenili nikakvi ad hok skupovi i sam transfer dužnosti govori u prilog tome - kazao je Jablanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.11.2015. 10:36
ИСТИНА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО: Вук и Даница Драшковић наручили убиство српске деце у кафићу „Панда“!Организатор и инспиратор овог монструозног злочина је мрачни ум и јача половина црногорског брачног пара Драшковић – Даница!Овај црногорски злочиначки брачни пар организовао је и спровео у дело свирепо убиство недужне српске деце у кафићу „Панда“ у Пећи, децембра 1998. године, уз помоћ својих блиских рођака из Црне Горе који тргују наркотицима за Шип-таре из Јабланичке групе, којом командује Рамуш Харадинај. Користећи ове „пословне“ везе са Шипта-рима, брачни пар Драшковић ступа у контакт са терористом Харадинајем.„Најближи рођаци Данице Драшковић из Црне Горе ступиули су у контакт са својим блиским „пословним“ сарадником терористом Рамушем Харадинајем крајем 1998. и пренели му идеју Вука и Данице да се организује убиство српске деце, а са циљем да се тадашњи државни врх СРЈ и председник Слободан Милошевић оптуже за тај стравичан злочин и на тај начин дискредитују у међународним круговима. Како је Шипт-арима одговарала оваква идеја, врло брзо су се договорили, а Харадинај је за директне извршиоце одредио Агрона Колчакуа, Газменда Бајрамија, Џевдета Бајрамија, Верђеђа Влазнимија и још тридесет Шип-тара који ће помагати у извршењу злочина. Ово је Драшковиће коштало 500.000 немачких марака, које су Данини рођаци лично предали Харадинају 2. децембра 1998. у селу Глођане“ – тврди наш извор из једне од обавештајних служби Србије, и наводи даље – „Уопште не чуди што је управо Драшковић био најгласнији у лажним оптужбама да је то учинио ДБ и ЈСО, јер он се води логиком да је напад најбоља одбрана.“
Sreda 04.11.2015. 10:41
„Да зло буде веће, то није једина српска крв на њиховим рукама, Вук је свестан да му изнад главе виси Хаг због организованог уби-ства српских цивила у Госпићу које је починила његова терористичка паравојна јединица, такозвана „Српска гарда“. Драшковић је на ратиште послао своје криминалце да уби-јају српско цивилно становништво и уносе пометњу међу крајишке Србе. Уцењен Хагом, он беспоговорно извршава налоге из Брисела и Вашингтона, и спреман је да уради апсолутно све на штету Србије, само да би избегао робију у Хагу. Са друге стране, морао би да објасни породици и пријатељима Ђорђа Божовића Гишке због чега је наручио његово уби-свтo.Следи изјава једног припадника интервентне јединице полиције „Муња“ из Пећи, који је учествовао у хапшењу шипт-арских терориста који су извршили уби-ство деце у кафићу „Панда“:во, јер је чињеница да је Гишка уб-ијен с леђа од стране својих“ – додаје наш извор.„Дечаке у Панди су тога дана 14. децембра 1998. године у 20 сати и 15 миниута и кафе бару „Панда“, код гимназије у Пећи, уби-ли шип-тарски терористи Јабланичке оперативне зоне Рамуша Харадинаја.У кафић су ушла два маскирана терориста, док је трећи чекао у возилу испред. Са врата су отворили рафалну паљбу и на лицу места уби-ли Радевића, Трифовића, Обрадовића и Гвозденовића. У болници су од задобијених повреда преминули и Станојевић и Ристић. Њих двојица су пребачени прво у Пећку болницу, а одмах потом и у Клинички центар у Приштину, али им није било помоћи, подлегли су повредама. У кафићу се налазило још људи и неки су били рањени што лакше, што теже. Рањен је био газда кафића Сабовић Мирсад и Владица Лончаревић.
Sreda 04.11.2015. 10:44
Одмах после напада је блокирано насеље Капишница, сви прилази Пећкој болници и сви улази и излази из града. После сахране те деце, која је одржана 16. децембра, су припадници Секретаријата унутрашњих послова Пећ, 17. децембра, извршили рацију у насељу Капишница и ухапсили Агрона Колчакуа, рођеног 1972. у Пећи. Резултат те акције је, уз наведеног, још десет ухапшених лица, сви Албанске националности. Колчакуу је при скривању помагала још једна особа која је ухапшена. Пре тога су припадници полиције ухапсили још три терористе Рамуша Харадинаја. То су: Газменд Бајрами, Џевдет Бајрами и Верђеђа Влазними, сви из Пећи који су као суизвршиоци учествовали у нападу на кафић „Панда“. Ујутру, 17. децембра је изврешна акција у селу Глођане (иначе родном селу Рамуша Харадинаја) и при том ликвидирала две особе обучене у маскирне униформе са видљивим ознакама терористичке ОВК на рукаву, наоружане аутоматским оружјем и минобацачима калибра 60 мм. Откривен је штаб терориста у коме је пронађена већа количина оружја, униформи и документације, а исто тако је пронађено већи број возила која су била одузета и украдена Србима из Пећи, Дечана и околине. У поподневним сатима, 17. децембра је полиција у Пећи и самој општини Пећ, ухапсила још 23 особе повезане са злочином у „Панди“ и другим злоделима. Биланс ове акције је био 34 ухапшена лица и сви терористи непосредно одговорни за убиство дечака. Начин извршења овог злочина је идентичан нападу на Српску кафану „Чакор“ у Дечанима и јасно показује да је дело једне те исте групације шипта-рских терориста.“Све ово је документовано, за све постоје докази, полицијски записници са места злочина, преживели сведоци… али српско правосуђе изгледа још увек није имуно на крваве шип-тарске доларе и спонзоре брачног пара Драшковић.Наш извор још каже – „Немоћни смо да било шта урадимо по том питању. Драшковића штити запад, он је уцењен и докле год извршава њихова наређења биће недодирљив за српско правосуђе, а нашим безбедносним службама командују нижеразредни службеници из Брисела.“
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online