Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 30.10.2015.
09:23
Srpska liga, Vestionline A

Rampa za "veliku Albaniju": Ustupiti Kosovo Rusiji na 99 godina

Umesto što predvodnici države pričaju kako je teško pregovarati s Prištinom, sa Evropskom unijom, delimično i sa Rusijom, bolje bi bilo da daju neke ideje kako da se ovde živi od nezaposlenosti i kako da se, na primer, reši problem južne srpske pokrajine.

Tanjug
Koje je najbolje rešenje za problem koji Srbija ima sa svojom svetom zemljom?

A kad već neće da se brinu nadležni, brinu se građani, pa je tako u našu redakciju stiglo saopštenje Srpske lige, čije vam delove prenosimo.

"Rampa za veliku Albaniju: Ustupiti Kosovo i Metohiju Rusiji na 99 godina

Svesni svih nedorečenosti i nedoslednosti Evropske Unije, uzimajući u obzir celokupan odnos snaga u svetu, kao narod i ozbiljna država, moramo razmišljati o svim mogućnostima koje se odnose na pitanje Kosova i Metohije i u tom kontekstu tragati za nacionalnim interesom. Pod trenutnim okolnostima, konkretno rešenje bi podrazumevalo zauzimanje stava i izbor između tri moguće i realne opcije: 

(1) Da otvorimo naredno poglavlje tako što ćemo prećutno ili otvoreno priznati nezavisnost Kosova i Metohije i tako bezuslovno nastaviti putem evropskih integracija;

(2) Da prekinemo pregovore oko pristupanja EU i okrenemo se saradnji sa Ruskom Federacijom i prijateljskim zemljama;

(3) Da ustupimo Kosovo i Metohiju Ruskoj Federaciji na 99 godina ali pod određenim uslovima. 

Kojem li se privoleti carstvu?

Ukoliko bismo izabrali prvu opciju, kako kaže naš predsednik, najverovatnije bi izbio građanski rat, pa bismo se tako našli u stanju još veće socijalne bede. 

Druga opcija je bolja, ali onda zavisimo isključivo od Rusije i prijateljskih zemalja, a pri tom bismo bili konstantno vojno ugroženi od strane kosovskih Albanaca. Svakako bismo i dalje bili pod okupacijom, potpuno lišeni realne mogućnosti da se samostalno oslobodimo.

Međutim, ukoliko bismo razmislili o ustupanju Kosova i Metohije Ruskoj Federaciji na 99 godina, brigu za očuvanje Kosova i Metohije i sprečavanje stvaranja Velike Albanije bi prepuzela Rusija.

Da zovnemo Putina

Prvi korak za sprovođenje ovakvog predloga morao bi da bude poziv Vlade Srbije, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, da Rusija pomogne zaštiti teritorijalnog suvereniteta Srbije i ponuda da uzmu Kosovo i Metohiju na 99 godina. U skladu sa novom svetskom realnošću, očekivano je da predsednik Vladimir Putin prihvati poziv da pomogne Srbiji na isti način kako je prihvatio apel legalno izabranog sirijskog predsednika Bašara el-Asada za pomoć. 

Sklapanjem sporazuma sa Rusijom o ustupanju Kosmeta na 99 godina, Srbija bi opet postala suverena zemlja i u budućnosti zadržala svoju južnu pokrajinu kao sastavni deo državne teritorije na koji polaže pravo i istorijski, na osnovu svog Ustava, kao i na osnovu međunarodnog prava."

Da nam daju 30% od 500 milijardi €

"Kako srpska imovina i rudni resursi na KiM iznose više od 500 milijardi evra, u okviru istog aranžmana, Srbija bi zatražila od Rusije 30 posto prihoda od ekslatacije rudnih bogatstava. Ovim sredstvima Srbija bi mogla da vraća spoljni dug, ali i da obezbedi sredstva za pokretanje srpske privrede ili uvoz najsavremenije vojne opreme", stoji, između ostalog, u saopštenju Srpske lige. 

ANKETA
Da li bi trebalo ustupiti Kosovo Rusiji na 99 godina?

POVEZANE VESTI

Petak 30.10.2015. 11:13
Obrezana albanska go vna ce biti zatrana sa ovih prostora. Politicka situacija u svetu se menja i oni koji su stitili albance to vise nece biti u stanju!!
Petak 30.10.2015. 11:09
e je*i ga.. pa vi iz krajnosti u krajnost... da ga ne prodamo fa*istima al' da ga prodamo Rusima ? Zar još niste ukapirali da Rusi neće da plešu sa izd*ajnicima sopstvene države ? Šta još treba da se desi pa da srbi shvate da je povratak Kosova i Metohije pod srpsku kontrolu JEDINO moguć - silom ? Kad srbi skupe kugle i prestanu da leleču i zapomažu kao neke babe kojekude, neće ni pomoć Rusije izostati... Primera koliko volite u poslednjih par godina...
Petak 30.10.2015. 13:51
Nas problem nije Kosovo i Metohija. Prije samo 100 i nesto godina citav Jadran je bio apsolutno vecinski Srbski( Srbi katolici i Pravoslavni) su cinili vecinu), Crna gora je bila vecinski Srbska kao i makedonija, hrvatska danasnja i Bosna. Preseljavanjem stanovnistva,pogromima nad Srbima u prvom i drugom ratu, etnickim ciscenjem i genocidima u vise navrata mjenjana je etnicka slika stanovnistva. Ako tome dodamo stvaranje umjetni nacija na Srbskom etnickom prostoru ( makedonske, crnogorske albanske ,bosnjacke i hrvacanske) i stvaranju neprirodni republicko -pokrainski granica onda mozemo da vidimo cjelokupnu sliku pokusaja unistenja naroda koi pravno ,iistoriski i moralno ima vlasnicku tapiju na ove teritorije. Koliko sutra ce nam nametnuti da branimo Rasku i Vojvodinu. Tome nikada nece biti kraja osim do naseg potpunog unistenja ili dok mi sami ne postavimo problem u realne okvire i pocnemo raditi na vracanju nasi zemalja i stvaranju uslova za povratak naseg naroda na te teritorije. Mnogi ce raci : Sto ce nam teritoriji bez naroda. Nije li slobodan teritori jedini i naj vazniji preduslov povratka. Nevidim da hrvacanima nedostaje vise od milion Srba koje su prognali od 45te do 95te. Gdje je got nas teritori okupiran odatle smo pod silom nestali. Vratimo se osnovu problema i prestanimo vise ljeciti i zaljecivati posljedice. Vostani Serbie.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online