Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.10.2015.
19:59
Tanjug A

DS traži ostavku Siniše Malog

Demokratska stranka zatražila je ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i raspisivanje izbora u glavnom gradu, kako Beograd, smatraju demokrate, više ne bi bio žrtva nečijih poslovnih ambicija.

Tanjug
Demokrate i naprednjaci ratuju zbog gradonačelnika Beograda: Siniša Mali

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović izbrojao je da "građani već devet dana nisu čuli objašnjenje od Malog za sve afere koje mu se stavljaju na teret", ukazujući da se za to vreme nisu oglasile ni nadležne institucije. To je, prema njemu, znak da one funkcionišu.

Božović poručuje da je izostanak nadležnih institucija neprihvatljiv u demokratskom društvu i državi koja se može nazvati pravnom.

- Kao što je to tužilaštvo radilo, na primer, u slučajevima nameštanja rezultata igara na sreću, nameštanja utakmica, ili propusta prilikom obnove od poplava, očekujemo da štiti zakon i u ovom slučaju. Sve drugo bi značilo da je gradonačelnik Beograda iznad institucija i zakona u Srbiji - naveo je Božović.

Dodao je i da svako izbegavanje gradonačelnika da odgovori na ova pitanja samo potvrđuje optužbe koje su iznete na njegov račun - "da je kao jedan od ključnih ljudi u Agenciji za privatizaciju nezakonito prisvojio državno poljoprivredno zemljište i da je bio u sukobu interesa, jer je u isto vreme bio gradonačelnik i direktor of šor kompanije na Devičanskim ostrvima preko koje su kupljena 24 stana u Bugarskoj".

Prljava kampanja DS-a

Beogradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da Demokratska stranka iznošenjem neistina i pozivanjem na izbore pokušava da sakrije svoje afere i svoje loše upravljanje gradom i devet dana vodi kampanju protiv gradonačelnika Siniše Malog.

Beogradski naprednjaci su, povodom izjave predsednika Beogradskog odbora DS Balše Božovića da građani devet dana nisu čuli objašnjenje od gradonačelnika Siniše Malog za afere koje mu se stavljaju na teret, saopštili da je ovo deveti dan da DS i Božović vode prljavu kampanju protiv Malog i dalje bez ijednog dokaza.

Naprednjaci u saopštenju poručuju i da DS pokušava da sakrije ko je i na koji način, od njenih kadrova, uvećao svoju imovinsku kartu na štetu građana Beograda i Srbije.

Beogradski odbor SNS-a, pozvao je u saopštenju nadležne organe da ispitaju sve pljačkaške poteze demokrata, "jer saopštenjima i fabrikovanjem afera samo skreću pažnju sa svojih kriminalno-tajkunskih poslova".

POVEZANE VESTI

Utorak 27.10.2015. 20:03
Tako je to kada se lopovi prozivaju . Mali je samo po prezimenu mali a u suštini je veliko govvnoo .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online