Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 21.10.2015.
17:48
Blic rs A

"Ako dokažete da sam vlasnik stanova u Bugarskoj, svi su vaši"

"Ukoliko utvrdite da sam vlasnik stanova u Bugarskoj, svi su vaši. U suprotnom, očekujem bar malo izvinjenje od vas u nekom trenutku", rekao je gradonačelnik Siniša Mali danas na konferenciji u Skupštini grada.

Tanjug
Mali na konferenciji

Mali je na vanrednoj konferenciji za novinare ponovio da ima samo jedan stan u Bugarskoj, uredno prijavljen Agenciji za borbu protiv korupcije i plaćen preko računa, a osudio, kako je rekao, prljavu kampanju koju protiv njega vode Bojan Pajtić i Demokratska stranka.

Tanjug

Mali: Potpis je falsifikovan

Gradonačelnik je novinarima predočio dokument koji, kako tvrdi, svedoči da je jedan od potpisa na papirima na koje se poziva Krik falsifikat. Mali je rekao da je izjava kojom se to dokazuje overena danas u Bugarskoj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću pred notarom, a da on očekuje da će na pitanja tim povodom na isti način odgovoriti i novinari Krika.
- Osoba koja je ovo napisala je osoba na koju se vi pozivate - Borisova Kostova Petrova - rekao je Mali.

- Stranka koja ne može da pređe cenzus sada pokušava da dobije pažnju u javnosti zbog navodnih stanova u Bugarskoj. Kako je to moguće da u isto vreme Pajtić neće na poligraf, a sa druge strane se smišljaju afere. Demokratska stranka neka se seti svih afera, sa podzemnih kontejtre, fantomskih ugovora sa PR firmama, a toga sad nema - rekao je Mali.

Vanredna konferencija je održana jer su pripadnici Komunalne policije, dok je obilazio gradilište "Beograda na vodi", sprečili grupu novinara "Krika" koja je pokušala je da mu postavi pitanja u vezi sa navodnom kupovinom stanova u Bugarskoj.

Siniša Mali osudio je potez komunalne policije i svaki napad na novinare, ali istakao da nema niti će ikad imati obezbeđenje, kako su novinari "Krika" naveli.

 - Javno sam se izvinio, a takođe očekujem izvinjenje od njih za prljavu kampanju koja se ovde vodi protiv mene. Već nekoliko dana pričaju o tome kako imam 20 i koliko stana u Bugarskoj, a ne znaju kako se vode poslovi i kako se potpisuju ugovori. Ja sam se nekoliko godina bavio resturuktuiranjem i kupovinom imovine za svoje klijente, dvadeset godina sam u poslu i bio sam uspešan u tome. Zato što sam bio uspešan preuzeo sam i funkciju gradonačelnika da bih svoje iskustvo primenio u Beogradu. Potpisao sam bezbroj ovakvih ugovora kao za ove stanove, i možda će neko reći da sam vlasnik nekoliko hiljadu kvadrata, a to nisu moji kvadrati. Vlasnik sam jednog stana u Bugarskoj koji je plaćen preko računa - kaže Mali.

Gradonačelnik je naglasio da nema obezbeđenje i da ga nikada nije ni imao.

- Nemam obezbeđenje, niti sam ga ikad imao. U to Beograđani mogu da se uvere i kada me vide da šetam sa decom - kaže Siniša Mali.

On navodi da su mu novinari KRIK-a prišli s leđa.

- Prišli su mi s leđa, a nije bilo potebe za tim. Mogli su da postave pitanja, jer smo imali predviđene izjave za medije - kaže Mali.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.10.2015. 18:29
Kada bi se u inostranstvu vodio taj spor - dokazalo bi se garantovano! U Srbiji ni jedan "politicar" nije zavrsio na sudu niti u zatvoru zato i postoji offshoring. :D))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online