Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 12.08.2014.
20:10
Beta A

DS jedva čeka ugovor sa Emiratima; SNS: Krivi smo zbog poklona od 2,7 miliona evra

Demokratska stranka (DS) najavila je u utorak da će zatražiti od poverenika za informacije od javnog značaja da insistira da se ukinu članovi osnivačkog akta državnog preduzeća "Beograd na vodi" koji se odnose na tajnost rada.

Sporni porazumi sa UAE: DS tvrdi da se projekat Beograd na vodi realizuje bez ugovora
 

U saopštenju DS je ocenila da srpska javnost sa nestrpljenjem očekuje da se ispuni obećanje premijera Aleksandra Vučića o objavljivanju svih tajnih ugovora sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

DS je navela da su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić u ponedeljak "potvrdili" da se projekat "Beograd na vodi" realizuje bez ugovora i da je bez tenderske procedure renovirano zdanje Geo zavoda u vrednosti 2,7 miliona evra, što "nije u skladu" sa zakonima o budžetu i javnim nabavkama.

"Iako Mali tvrdi da u projektu nema nikakvih tajni, nije objasnio zašto je državno preduzeće 'Beograd na vodi' DOO, sto odsto u vlasništvu države u svoj osnivački akt ugradilo čak tri člana o tajnosti rada. Članom 46. propisuje se da direktor može svojom odlukom proglasiti bilo koji dokument tajnim", navela je DS.

SNS je, odgovarajući demokratama, saopštila da je DS potpuno u pravu.

"Mi smo krivi što smo dobili poklon od 2,7 miliona evra, a zaslužna Demokratska stranka to nikada nije uspela", naveo je SNS.

Ta stranka je upitala Vladu Vojvodine i koliko je sednica Vlade u poslednjih 12 godina vodio Bojan Pajtić a koliko neko drugi.

"Srpska napredna stranka samo pita, ako je to dozvoljeno, Vladu Vojvodine, pošto smo shvatili da šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, i Demokratska stranka neće da nam kažu, koliko sednica Vlade, čiji je predsednik, u poslednjih 12 godina, je vodio Pajtić, a koliko sednica je vodio neko drugi", piše u saopštenju SNS.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.08.2014. 20:28
"BLAGO NARODU" . SNS I DS BANDITI SE PREPUCAVAJU KO JE ZA ŠTA "KRIV" A SRBIJA IDE SIGURNO U AMBIS . SNS BANDITI svakog dana izađu sa "novom optužnicom" protiv DS BANDITA ali niko nekoga NE HAPSI NITI SE PODIŽU OPTUŽNICE . ČUDNA POLITIKA . JESU DS BANDITI MNOGO ZLA NANELI ALI ZAŠTO IH "BORAC PROTIV KRIMINALA NE HAPSI" KO MU BRANI . BOJIM SE DA JE ON JOŠ VEĆI LOPOV I RAZBOJNIK OD SVIH POLITIČARA I PLJAČKAŠA U SRBIJI . STRAŠNO JE ŠTA SMO DOČEKALI . GLASALI STE CRKNITE .
Utorak 12.08.2014. 21:42
DS treba da insistira da se ponisti tadicev SOFA sporazum, naravno tek posle javnog obrazlozenja narodu Srbije kakva mu je uloga.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online