Utorak 12.08.2014.
20:10
Beta

DS jedva čeka ugovor sa Emiratima; SNS: Krivi smo zbog poklona od 2,7 miliona evra

Sporni porazumi sa UAE: DS tvrdi da se projekat Beograd na vodi realizuje bez ugovora
 

U saopštenju DS je ocenila da srpska javnost sa nestrpljenjem očekuje da se ispuni obećanje premijera Aleksandra Vučića o objavljivanju svih tajnih ugovora sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

DS je navela da su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić u ponedeljak "potvrdili" da se projekat "Beograd na vodi" realizuje bez ugovora i da je bez tenderske procedure renovirano zdanje Geo zavoda u vrednosti 2,7 miliona evra, što "nije u skladu" sa zakonima o budžetu i javnim nabavkama.

"Iako Mali tvrdi da u projektu nema nikakvih tajni, nije objasnio zašto je državno preduzeće 'Beograd na vodi' DOO, sto odsto u vlasništvu države u svoj osnivački akt ugradilo čak tri člana o tajnosti rada. Članom 46. propisuje se da direktor može svojom odlukom proglasiti bilo koji dokument tajnim", navela je DS.

SNS je, odgovarajući demokratama, saopštila da je DS potpuno u pravu.

"Mi smo krivi što smo dobili poklon od 2,7 miliona evra, a zaslužna Demokratska stranka to nikada nije uspela", naveo je SNS.

Ta stranka je upitala Vladu Vojvodine i koliko je sednica Vlade u poslednjih 12 godina vodio Bojan Pajtić a koliko neko drugi.

"Srpska napredna stranka samo pita, ako je to dozvoljeno, Vladu Vojvodine, pošto smo shvatili da šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, i Demokratska stranka neće da nam kažu, koliko sednica Vlade, čiji je predsednik, u poslednjih 12 godina, je vodio Pajtić, a koliko sednica je vodio neko drugi", piše u saopštenju SNS.

2024 © - Vesti online