Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 14.10.2015.
09:14
Tanjug, Vestionline A

Brisel otvorio karte: Priznajte Kosovo za ulazak u EU

I dok su premijeri Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Isa Mustafa, po ko zna koji put u Briselu dogovarali potpuno sprovođenje sporazuma postugnutog 25. avgusta 2015. godine, iz Evropske unije stigao novi uslov Srbiji za otvaranje poglavlja u procesu pristupanja EU.

Twitter/Federica Mogherini
Ponovo na okupu u Briselu: Vučić i Mustafa

Vučić i Mustafa su sinoć tokom neformalne večere koju je organizovala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ponovili da ostaju posvećeni sprovođenju svih ranije postignutih sporazuma, naročito onih usvojenih 25. avgusta u Briselu, navodi se u šturom saopštenju objavljenom na Tviter nalogu Maje Kocijančič, portparolke Mogerinijeve.

Međutim, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je sinoć u Briselu da postoji novi amandman na predlog platforme za pregovaračko Poglavlje 35 kojim se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i vrši pritisak da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova.

Đurić je rekao da se amandmanom vrši dodatni pritisak na Srbiju u pokušaju da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova i dodao da je predlagač amandamana Nemačka, a podržavaju ga Velika Britanija i Hrvatska.

"Premijer Aleksandar Vučić veoma ozbiljno razmišlja o tome na koji način posmatrati budućnost procesa dijaloga, političkog života u zemlji, možda i same vlade", rekao je Đurić.

On je rekao da će premijer, kao i cela vlada, u narednim danima veoma intenzivno razmišljati o tome šta i kako dalje.

Đurić je rekao da EU treba otvoreno da kaže da li nas želi ili ne, ali da ovo što sad predstavljaju ne govori ništa dobro o željama i namerama u vezi sa učlanjenjem Srbije u EU.

Dačić: Samo šta je dogovoreno, ni korak dalje

Tanjug
Ivica Dačić

Sve što je dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma biće sprovedeno, ali nećemo ići ni korak dalje, izjavio je srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić nakon dva ipo sata razgovora Vučića i Mustafe o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Po završetku neformalnog sastanka Vučića i Mustafe sa Mogerinijevom, Dačić je sinoć novinarima u Briselu rekao da će srpski premijer razjasniti sve nedoumice u vezi sa procesom normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Upitan da prokomentariše kontroverze u vezi sa Poglavljem 35 pregovaračkog procesa, Dačić je rekao da to takođe spada u premijerov resor.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.10.2015. 12:54
Mnogi ljudi koji nisu glupi i ludi su to znali jos pre ptnaest godina i do sad pricaju o tome ali dzaba, narod je generalno glup i slep a na vlasti kao i u medijima sede izddajnici. Izddajnici koji to vrlo dobro znaju ali se prave ludi kako bi se obogatili na narodnoj nesreci i neprijateljima sto dublje uvukli u guzicu.
Sreda 14.10.2015. 13:22
Koliko treba proteci vode da neki politicari otkriju toplu vodu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online