Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 25.01.2017.
08:29
alo.rs A

Otkud Toma u Briselu?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić našao se u delegaciji Srbije u Briselu, i to na direktan zahtev premijera Aleksandra Vučića, saznaje "Alo!". Posle skoro četiri godine, šef države vratio se za pregovarački sto.

Tanjug
Pregovori u Briselu: Isa Mustafa, Hašim Tači, Federika Mogerini, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić

Četiri godine kasnije, u novoj rundi dijaloga koju je zakazala visoka predstavnica EU Federika Mogerini, za stolom su se našli predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, i predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa. Razgovori najviših predstavnika Beograda i Prištine od značaja su ne samo za obe strane već i za region i EU, ocenila je u utorak Maja Kocijančič, porptarol Evropske komisije.

- Važno je da se svi dogovori iz Briselskog sporazuma implementiraju i da se nastave razgovori o normalizaciji odnosa, jer je to od značaja ne samo za obe strane već i za region i Evropsku uniju - rekla je ona.

Politički analitičar Dragomir Anđelković istakao je za "Alo!" da premijer Vučić očito smatra da je potrebno podići ulog u pregovorima na viši nivo.

- Oni su sabotirali celu stvar. Sada, kada se menjaju geopolitičke okolnosti, Srbiji svakako treba mogućnost da razmotri sve iznova, da dobije neko vreme, tako da dizanje na viši nivo svega toga ima značaj kako bi se pokazalo da Srbija pregovore posmatra ozbiljno, ali zahteva da se i sa druge strane tako posmatraju - objašnjava Anđelković, koji navodi da je drugi aspekt Nikolićevog prisustva u Briselu povezan sa našom unutrašnjom politikom.

- Tomislav Nikolić vrlo često daje jače izjave. Retorički vrlo nacionalno snažno nastupa, ali to radi za unutrašnju upotrebu, nije spreman da isto tako zauzme poziciju i pred strancima. Odnosno da istraje u svojoj poziciji - navodi analitičar i dodaje da premijer želi da izbegne tu vrstu dvostruke igre.

- Mislim da Aleksandar Vučić želi da se izbegne ta vrsta dvostruke igre, već da Nikolić bude u delegaciji i sve što smatra da treba da kaže saopšti direktno strancima kako bi na taj način se izbegla vrsta političke asinhronizacije, igre koju Nikolić često igra - ističe Anđelković i dodaje da je sa druge strane bitno pokazati strancima da je Srbija jedinstvena, da ima čvrst stav kada se radi i o predsedniku, i o premijeru.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2017. 10:18
Конузин : " Да ли има овде Срба " . У Србији после 5 октобра нема Срба . Док су били на власт Слободан Милошевић и Војислав Шешељ Срби нису ишли на преговоре у Брисел , Вашингтон и Лондон .Прошло је 16 година како је скинут Слободан Милошевић и да ли сада има живота у Србији ??
Sreda 25.01.2017. 11:12
Skup balkansi zlocinace u Brisel ! to jos nigde nisam video (Vuk da cuvaju ovc?)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online