Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 25.01.2017.
08:14
b92.net, Vestionline A

Vučić: Dogovorena serija dijaloga, da se spusti lopta

Sastanak delegacija BG i PR u novoj rundi dijaloga je završen, a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dogovoren nastavak dijaloga na najvišem nivou.

Tanjug
Aleksandar Vučić smatra da je razgovor lek za sve probleme

Vučić je u izjavi novinarima, posle razgovora na kojem su učestvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i kosovski premijer i predsednik Isa Mustafa i Hašim Tači, rekao da je razgovor bio izrazito težak i da su odredjene stvari postignute kroz otvoren razgovor o stvarima u kojima su stavovi izrazito suprotni. 

- Uspeli smo, uz podršku EU, da dogovorimo nastavak serije dijaloga na visokom nivou u narednom periodu. Dogovor je takav i da svi spustimo loptu i da pokušamo da se odgovorno ponašamo i da, ili o tome ne govorimo ili da govorimo na ozbiljniji način, ne govoreći ništa loše o drugoj strani - rekao je Vučić. 

Vučić je istakao da će, kada je reč o Beogradu, lično zamoliti svakog ministra i državnog funkcionera da se tako ponaša i dodao da veruje da će Beograd svoju reč da održi. 

- To je važno jer ljudi obično potcenjuju naš dijalog, a ja sam siguran da sutra ili dan posle toga teško da će moći da se dogode neke teške stvari kakve su se dešavale prethodnih dana i nedelja, koje smo mi na sasvim različite načine videli - rekao je Vučić. 

On je rekao da veruje da je takvo ponašanje dobro za našu budućnost, jer bez razgovora, kako je rekao, idemo u ćorsokak i sve veće probleme. 

- Ovo je bio dobar korak. Uvek sam govorio da su razgovori lekoviti i da mnogo znače, čak i da kada ne donesete neki novi sporazum ili sprovodjenje sprorazuma. I takav razgovor je dobar jer time štitimo ljude na terenu bilo da su Srbi ili Albanci - rekao je Vučić. 

Premijer je konstatovao da to pokazuje i da smo u stanju da razumemo štetu koju jedni drugima možemo da nanesemo i koja je nepotrebna. 

- Verujem da možemo na svaki način u budućnosti to da izbegnemo - zaključio je premijer. 

Mogerini se pre toga sastala sa delegacijama Beograda i Prištine odvojeno. 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da u novoj rundi "teško šta može da se dogovori".

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2017. 08:23
dogovorio si ti da rasprodash i ono malo sto ostalo i dogovorio si se da im josh bolje lizesh prrkno poreklo ti shiptarsko hebem
Sreda 25.01.2017. 08:25
samo lud i izzdajnik moze da pregovara o necemu sto je Srpsko al polako kolo srece se okrece i letish uskoro a ako narod(bez kradje glasova)opet glasa za tebe onda bolje i da nas nema
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online