Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 02.10.2015.
05:52
N. Jokić - Vesti A

Vučić: Veći smo Evropljani od Evrope

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak se u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope u Strazburu pred poslanicima iz 47 zemalja predstavio kao arhitekta stabilnosti u balkanskom regionu istakavši da odnosi sa susedima nikada nisu bili bolji.

Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Ana Braser

- Ići ću u Tiranu na fudbalsku utakmicu, moji odnosi sa albanskim premijerom su odlični, jedino krupno pitanje oko kojeg se ne slažemo je pitanje Kosova - rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će se odnosi sa Hrvatskom ponovo stabilizovati posle izbora u ovoj zemlji.

- Moje iskustvo mi kaže da ne možemo uvek da reagujemo u odnosu na javno mnjenje - rekao je Vučić odgovarajući na poslaničko pitanje: Kakve bi pouke iz vašeg iskustva sa Kosovom i normalizacijom odnosa mogle da izvuku druge zemlje koje se suočavaju sa sličnim problemima?
Premijer Srbije je podsetio da su samo dve nedelje posle izborne pobede Srbiju pogodile katastrofalne poplave.

Republika Srpska ostaje u Bosni!

Na novinarsko pitanje o stavu prema najavama referenduma u Republici Srpskoj Vučić je rekao da Srbija podržava suverenitet BiH, ali i autonomiju RS. To znači, kako je rekao, Republika Srpska u okviru BiH.

- Rekao sam tada da će put koji je pred nama biti težak period i da će biti potrebno bar dve godine da bi se osetilo poboljšanje, a zatim smo u Briselu potpisali dogovor sa Prištinom. Držati svoj pravac bez obzira na kritike - rezimirao je Vučić i dodao da je tako činio i kada je bila reč o regionalnoj politici jer je regionalna stabilnost od ključnog značaja za razvoj Srbije.

Premijer Srbije je rekao da je pitanje izbeglica izazov za Srbiju i da je država činila i činiće sve da te ljude primi na što ljudskiji način, omogući im potrebnu pomoć kako zdravstvenu tako i u hrani i u odeći. On je rekao da je razgovarao sa premijerom Orbanom, da njegove argumente sada bolje razume, ali da nerado gleda na žičanu ogradu na granici.

- Potrebno nam je celovito rešenje, šta bi bilo da smo svi tako radili, da smo i mi postavljali ogradu prema Makedoniji - rekao je Vučić konstatujući da se Srbija po pitanju migranata pokazala "evropskija od Evrope" i da je jedino rešenje ono koje je celovito, a ne pojedinačno, svako za sebe.

Naglasio je da Srbija nastoji da ne dramatizuje pitanje migrantske krize tim pre što se migranti u Srbiji zadržavaju samo tri dana.

- Pred najvećim izazovom je Nemačka u kojoj oni hoće da ostanu - rekao je Vučić i dodao da visoko ceni politiku kancelarke Merkel i da ona u Srbiji ima veliki ugled kao državnik.

Naglašavajući da je put Srbije evropski, on je rekao da je mnogim stvarima nezadovoljan, pre svega neefikasnošću pravosuđa.

- Nema sramote u tome da priznamo svoje greške, ja prvi sam grešio kada je reč o nevladinim organizacijama i nezavisnim institucijama - dodao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 02.10.2015. 07:28
Колико сте пара добили за брисање коментара против вашег омиљеног вође?????????
Petak 02.10.2015. 06:59
Нечпвек је тотално изгу-био осећај са реалношћу.
Petak 02.10.2015. 07:42
Колико сте пара добили за брисање коментара против вашег омиљеног вође?????????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online