Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 08.09.2015.
16:43
Tanjug A

"Nemam veze sa snimcima, radi se o sukobu unutar vlade"

Nekadašnji predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije Boris Tadić izjavio je danas da nema pojma ko je pustio snimke sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem i da to nema veze sa njim, te da je očigledno da se radi o sukobu unutar Vlade Srbije.

Tanjug
Nema pojma ko je pustio snimke: Boris Tadić

- Očigledno je za svakog mislećeg pojedinca da se radi o sukobu unutar vlade, jer niko ne bi smeo iz vladinih institucija da pusti taj snimak bez dozvole najviših funkcionera - rekao je Tadić na konferenciji za novinare.
 

Tadić je napomenuo da kao predsednik SDS neće učestvovati u toj debati, u kojoj, kako je naveo, režimski mediji pokušavaju da prebace pritisak i težište pažnje na opozicione stranke, kao i da mu ne pada na pamet da uđe u aktuelnu vladu.

- Nema nijednog razloga da se komporomitujem učešćem u toj vladi, a još manje mi pada na pamet da menjam Dačića na funkciji na kojoj jeste - istakao je Tadić.

Tadić je istakao i da nikada u životu sa Dačićem o bilo kakvom snimku i njegovoj vezi sa Radulovićem nije razgovarao.

- Mislim da je najprljavije što može da insinuira jedan političar u Srbiji da implicitno optuži one koji su sada mrtvi, a mislim da je ta optužba upućena prema mom bivšem šefu kabineta (Miodrag Miki Rakić) i to su radili neki njegovi saradnici iz stranke tokom proteklih 48 sati i to svedoči o moralnom karakteru ove vlade kojoj sam najoštrija opozicija - poručio je Tadić.

Objasnio je da svaka služba bezbednosti u svetu snima one koji su sumnjivi, a da u ovom slučaju nisu snimali predstavnika vlade, već da je istraga bila zbog Radulovića.

- Ako kojim slučajem predstavnici vlade dođu u konakt sa onima koji su sumnjivi zbog nekog krivičnog dela, onda i predstavnici vlade i drugi građani po prirodnom mehanizmu bivaju snimljeni i to je moj jednostavni odgovor - naveo je Tadić, dodajući da je pitanje za nadležne da li je neko obaveštavao ili nije one koji su na snimku sa osumjičenim.

Naglasio je da nije znao sa kim se predstavnici vlade sreću, već da je naknadno, na Savetu za nacionalnu bezbednost, dobio plan delovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca narkotika i u tom konktesku bio informisan o postojanju raznih snimaka, ne samo tog snimka.

Prema njegovim rečima, svaka država štiti svoj integritet i bezbednost, legitimnim i legalnim metodama, a to je radila i naša država, po zakonu i u koordinaciji sa međunarodnim bezbednosnim institucijama.

- Mi smo u tom trenutku bili država koja se potpuno iskreno i otvoreno borila protiv organizovanog kriminala, dobili smo najveće međunarodne kvalifikacije za to. Prvi put u novijoj istoriji od 2008. do 2012. godine Srbija je postala međunarodni učesnik u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala - istakao je Tadić, navodeći da je kao predsednik države bio svom snagom tome posvećen.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.09.2015. 20:55
"Dzordz Kluni", blista! Jel su to izbori vec u toku, samo pitam jer se svakakva izdaj+nicka g*ovna opet javljaju za rec.
Utorak 08.09.2015. 21:01
Тадићу зашто си ухапсио Српског хероја Ратка Младића и предао Хагу .Зашто си потписао СОФА споразум са Кондолизу Рајс .Зашто желиш Србију у фашиистичку ЕУ и НАТО .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online