Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.09.2015.
18:15
Tanjug A

Više me brinu Dačićeve izjave, nego kompromitujući snimci

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić kaže da je od kompromitujućih snimaka s Mišom Bananom, više brinu izjave Ivice Dačića, koje, smatra, mogu ugroziti evropski put Srbije.

www.mc.rs
Dačić bi spornim izjavama mogao da ugrozi evropski put Srbije

Osim toga, kako je rekla gostujući na N1 televiziji, nisu bili tajni sastanci Dačića i Rodoljuba Radulovića već je tajno bilo snimanje.

Zato, kaže, ne abolira Dačića, ali ima utisak da "mi recikliramo nešto što nije smelo da izađe u javnost i ponovo dajemo sudu javnosti i spekulišemo da li je to objavljivanje najava izbora a ne vidimo koliko nam je suštinski bušan sistem bezbednosti".

Za nju je, dodaje, najbitnije u ovoj aferi to što su "pale u vodu" krajnje neprimerene Dačićeve izjave ovih dana u vezi spoljne politike koje će itekako da ugroze evropski put Srbije.

- Nemci i EU će ispuniti svoju obavezu da nam otvore početak pregovora po poglavljima zbog napretka u pregovorima s Prištinom ali onda kad krenu imaće dosta razloga da nam zameraju. Vi ne možete tek tako komesaru za proširenje Hanu reći da se njega ne tiče da li Srbija učestvuje u vojnim vežbama sa Rusijom i Belorusijom. Tiče ga se jer je to spoljnopoliticko pitanje. Mi ne usaglašavamo spoljnu politiku sa EU - navela je ona.

Kako je dodala, ima mnogo spoljnopolitičkih izazova na koje Srbija ne odgovara dobro a jedan od ključnih i dalje je odnos s Rusijom.

Milić ističe još jednu spornu Dačićevu izjava ovih dana - a to je da je početak pregovora u 2016. "apsolutno neprihvatljiv".

- Šta to znači? Ako ne počnu ove godine, ako nam ponude iduće godine onda ćemo da kažemo: Ne, nećemo u EU? - upitala je ona.

Povodom objavljivanja snimaka iz 2009. godine, ona je upitala zašto se to ostavlja sudu javnosti i zašto ne reaguju nadležni državni organi.

Milić zato i naglašava da je to suštinski problem i da će Srbija dugo putovati ka EU, zbog nemogućnosti pravosuđa da bude nezavisno, nemogućnosti uspostavljanja demokratske kontrole nad sistemom bezbednosti, zabrana zloupotrebe takvih vrsta informacija u političkim i ekonomskim obračunima...

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.09.2015. 06:10
ma boli vas sve za narod...po kratkom postupku bi sa gomilom vas..ja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online