Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 09.09.2015.
06:44
D. Dekić - Vesti A

SNS preko Dačića cementira vlast

Novi snimci u staroj aferi o susretima lidera SPS-a i šefa diplomatije Ivice Dačića sa pripadnikom narko-klana Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana nametnula je javnosti pitanje zašto pravosuđe tokom sedam godina i za vreme tri vlade ostalo nemo na taj slučaj.

Tanjug/AP
Početka kraja: Ivica Dačić

Prema rečima bivšeg koministra policije Boža Prelevića, da bi pravosuđe reagovalo mora da postoji krivično delo, a ovde ga nema ni u naznakama.

- Viđanje Dačića sa Radulovićem je nemoralno, ali na snimcima nema dogovaranja bilo kakvog krivičnog dela - tumači za "Vesti" Prelević.

Dačić je izjavio da se u njega "puca stoti put istim metkom", a Prelević komentariše da se zapravo gađa ćorkom, ali takvim da se može urušiti kredibilitet čelnika SPS-a i ministra.
Prelević se ne slaže sa Dačićevom ocenom da iza afere stoji Demokratska stranka. Smatra da je reč o "malom ubistvu među prijateljima" i tumači da ima više vrsta likvidacija kao što je bila stvarna u slučaju Ivana Stambolića, dok je Dačićeva medijska.

Javne tajne

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović uveren je da materijal nije procurio ni iz jedne od njih. On je kazao da treba istražiti da li su procurili iz tužilaštva ili suda.
- Sve dok oni koji rade u institucijama i sektoru bezbednosti ne budu krivično gonjeni za odavanje službene tajne, ovo će nam se ponavljati - kazao je Stojanović.

- DS-u više ni infuzija ne može da pomogne, a i ne bi im odgovaralo da sada puste takav snimak. To je mnogo bolje uraditi usred predizborne kampanje - naveo je Prelević ocenivši da onaj koji je pustio video-snimak u javnost očito ne želi konkurenciju na srpskoj političkoj sceni.
Prema oceni vojnog analitičara Ljubodraga Stojadinovića, nezavisno od toga koja je služba snimala iza afere se kriju politički zahtevi.

Osam godina vlasti

- Ako je Ivica Dačić odgovarao da postane deo Vlade prilikom formiranja, da li je moralno sada vaditi snimke? Ta vlada na osnovu rezultata izbora može i bez Dačića, ali je izgleda ideja da se zatalasa javnost. Možda čak na kraju neko iz vlasti kaže da je u Vladi kompromitovani političar, što bi poslužilo kao izgovor za nove izbore 2016. čime bi obezbedili osam godina vladavine - tumači Prelević.

- Neko je procenio da Dačića posle afere "Koferče" i ostalih, treba dodatno kompromitovati, a jasno je da istraživačko novinarstvo ne postoji i da su podaci servirani jednom mediju - kaže Stojadinović za "Vesti" i dodaje da je reč o nameri da se lider SPS-a eliminiše kao politički igrač.
Ovu aferu sa Mišom Bananom, Stojadinović ne vidi kao veliki skandal. Kaže da ima i većih, uz ocenu da je ogroman deo političkog krema "nedostojan da vodi ne samo državu, nego samoposlugu".

POVEZANE VESTI

Sreda 09.09.2015. 15:20
После скидања Шешеља и Милошевића са власти дошли су на власт мафијаши,дрогираши,секташи и Србија више не постоји .Дивљи запад је уништио Српску индустрију,пољопривреду,туризам и све остало.Србија је пре 5 октобра била дужна 14 а сада смо дужни 38,6 милијарди евра и динар је сада дупло више слабији.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online