Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.09.2015.
04:11
D. Dekić - Vesti A

Na Dačića udarili Bananom

Snimci sastanaka lidera socijalista Ivice Dačića s Rodoljubom Radulovićem poznatijim kao Miša Banana osuđenim za šverc kokaina iz Južne Amerike, šokirali su juče srpsku javnost. Dačića, koji godinama ne priznaje ništa više od pukog poznanstva sa pripadnikom narko-klana, demantuje pomenuti video-materijal, pa se prema oceni istraživača javnog mnjenja Miroslava Šutića nameće logična pretpostavka da je reč o uvertiri u predizbornu kampanju s ciljem diskreditacije čelnika SPS-a i njegove stranke u biračkom telu.

youtube.com
O čemu su pričali: Dačić sa Mišom Bananom

- Nema drugog razloga i logično je kome je to u interesu. Onima koji imaju moć u državi - tumači Šutić za "Vesti", ukazujući da je naum da se smanji uticaj socijalista i njihov rejting dovede u pitanje.

On ukazuje da se svojevrsna manipulacija vrši i sa najavom opštih izbora, napominjući da se pokazuje da Dačićevi partneri Partija ujedinjenih penzionera izgleda imaju nameru da odu iz koalicije sa SPS-om, dok zaklinjanje lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme da ostaje sa Dačićem, kako kaže, ne znači da će tako i biti.

- Ne verujem da je ideja SNS-a i Aleksandra Vučića da SPS isključe iz vlasti, jer na osnovu rezultata prošlogodišnjih izbora nisu morali ni da ih uzimaju. Verujem da je namera da SPS bude derogiran, naročito u opštinama i gradovima uoči lokalnih izbora, a video-snimcima je to mnogo lakše učiniti, nego praviti strategiju, pa ići od opštine do opštine i raditi na smanjenju ugleda Dačića i njegove stranke - ocenio je Šutić da je za takav posao SNS-u mnogo lakše medijsko razbijanje.

Snimci na portalu KRIK-a, uz opasku da je bilo devet susreta, svedoče o kafanskim viđenjima uz piće i tompuse kojima su prisustvovali Branko Lazarević i Vanja Vukić, Dačićevi najbliži saradnici iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova 2008. i 2009. i savetnik za bezbednost Ivica Tončev.

Socijalistima seku krila

- Ivica Dačić je dobro odigrao promenu kadrova u SPS-u i nije izgubio poverenje stranke. Međutim, ta ista garnitura ljudi koja je ostala u partijskom vrhu nije baš poslušna vlasti SNS-a, pa je moguće da se razmišljalo da joj se ovim diskreditujućim snimcima mogu saseći politička krila - objašnjava Miroslav Šutić još jedan od mogućih razloga objavljivanja kompromitujućeg materijala u medijima.

Medijski stručnjak Cvijetin Milivojević podseća da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić u vreme dok je bio vicepremijer rekao da tadašnjem premijeru Ivici Dačiću veruje da je sa Mišom Bananom išao na kolače.

- Da Vučić nema poverenja u Dačića ne bi sa njim išao u koaliciju i formirao vlast i ako Vučić veruje, uveren sam i ja da je Dačić samo otišao na kolače. Uostalom, što bi Dačić u vreme kada je bio ministar policije znao da taj čovek ne uvozi samo banane - tumači Milivojević za "Vesti", uz ocenu da je možda aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović "slučajno odvrnuo ventile prema nekim portalima".

POVEZANE VESTI

Utorak 08.09.2015. 12:30
Ову причу је Вучић извадио из фијоке јер се спремају републички избори, зато се правосудни органи тиме нису ни бавили како би се ово користило у предизборној кампањи.
Utorak 08.09.2015. 18:24
Dača u Oebsu nije ispunio očekivanja-pa stiže nbanana -men.
Sreda 09.09.2015. 01:43
Ја сам усташшки провокатор. Слободан Милошевић је српски херој!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online